Nyt fra Cykelmyggen Egons far

Kunst til den brede befolkning. Flemming Quist Møllers seneste arbejde rykker nu fra Kunsthal Charlottenborg ud i landets Tiger-butikker.

Tegner, musiker, forfatter med mere, Flemming Quist Møller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fans af "Bennys Badekar" og "Cykelmyggen Egon", og måske endda de gamle lp'er med det danske balkanorkester Bazaar, vil straks kunne genkende Flemming Quist Møllers helt særlige streg og farveholdning på omslaget til den ny store kunstbog, "Plakattapetet".

En bog i kæmpeformat, der samler op på Flemming Quist Møllers seneste års samarbejde med Kunsthal Charlottenborg og nu sælges fra landets mange Tiger-butikker.

Hver måned det sidste år har den 72-årige tegner og musiker præsenteret en ny farverig plakat i forhallen på Charlottenborg. Foruden disse 12 plakater indeholder den 140 sider lange bog eksempler på kunstnere, der har inspireret Flemming Quist Møller gennem årene. Det er lige fra Pieter Bruegel Den Ældre til Max Ernst.

"Da jeg skitserede plakaterne, fik pennen lov til selv at bestemme motiverne, mens stregen flød i en ubrudt strøm. Figurer, som har ligget og simret i hjernekisten, myldrede frem på papiret. (…) En dybere mening med galskaben har jeg desværre ikke fået øje på, men de optrædende figurer kan forhåbentligt sætte beskuerens fantasi i gang," skriver Flemming Quist Møller i bogen.

"Flemming Quist Møller rummer en mangfoldighed og appellerer til store som små. Derfor synes vi, at hele Danmark skulle have glæden af at opleve Flemmings nye kulturskat. Tigers intention er at tilbyde oplevelser, som kan røre og overraske. Vi ønsker at tage det bedste fra kulturinstitutionerne og få det ud til den bredere befolkning," siger Tiger-stifter Lennart Lajboschitz.

"Som kulturinstitution er vores mål jo ikke kun at nå dem, der kommer til museet – vi vil også gerne nå bredere ud og vise, hvad kunst også er," forklarer Jacob Fabricius, direktør for Kunsthal Charlottenborg og samarbejdet med Tiger.

Flemming Quist Møller: "Plakattapetet", 140 sider, sælges for 100 kr. i landes Tiger-butikker - i prisen er  inkluderet to billetter til Kunsthal Charlottenborg. 

Se også charlottenborg.dk, tiger.dk