Nyd singlelivet: Ny bog giver kvinder råd om at være tilfredse med tilværelsen som single

pedalata all'alba sul mare Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Drop jagten på kæresten og lær i stedet at elske dig selv. Sådan lyder budskabet i en ny bog, der henvender sig til singlekvinder. En bog, der giver inspiration, så livskvalitet, glæde og mod fylder hverdagen – og tilfredsheden vinder over frustrationen.

Det fortæller én af forfatterne til bogen, Pia Damsgaard Bach:

»Der er mange singlekvinder, der har ondt af sig selv, fordi de har det svært med kærligheden. De går og synes, at der er noget i vejen med dem og spørger sig selv: ’Hvorfor kan jeg ikke finde en kæreste, som jeg skal, og som andre forventer? Hvorfor er det så svært for mig?’,« siger Pia Damsgaard Bach, der selv har været single i otte år og nu har indset, at en kæreste ikke er ensbetydende med et godt liv.

OPRET ABONNEMENT PÅ BPLUS og læs om hvordan du nyder tilværelsen som single.

Det får du:

  • Artikel: Nyd singlelivet
  • Guide: Sådan nyder du tilværelsen - 12 gode råd
  • Fakta: Flere kvinder end mænd er singler

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra B PLUS her.


Drop jagten på kæresten og lær i stedet at elske dig selv. Sådan lyder budskabet i en ny bog, der henvender sig til singlekvinder. En bog, der giver inspiration, så livskvalitet, glæde og mod fylder hverdagen – og tilfredsheden vinder over frustrationen.

Det fortæller én af forfatterne til bogen, Pia Damsgaard Bach:

»Der er mange singlekvinder, der har ondt af sig selv, fordi de har det svært med kærligheden. De går og synes, at der er noget i vejen med dem og spørger sig selv: ’Hvorfor kan jeg ikke finde en kæreste, som jeg skal, og som andre forventer? Hvorfor er det så svært for mig?’,« siger Pia Damsgaard Bach, der selv har været single i otte år og nu har indset, at en kæreste ikke er ensbetydende med et godt liv.

I dag er der flere singler end nogensinde før. De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at 1,6 mio. voksne – mere end hver tredje – ikke er i et parforhold.

Ifølge Martin Østergaard, parterapeut med egen praksis, er årsagen blandt andet, at flere vælger at afslutte et forhold, hvis det ikke fungerer optimalt. I sine 20 år som parterapeut har han fået mange henvendelser fra singler – især kvinder – der har svært ved at være alene.

»Der er forskel på, hvordan mænd og kvinder trives med at være singler. For kvinderne skal det hele give mening, de skal være noget for en anden, mens singletilværelsen bedre passer mændene,« siger Martin Østergaard.

Til de kvinder er der nu hjælp at hente. I en ny bog med titlen ’Elsker mig for evigt – 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single’, skriver journalist Pia Damsgaard Bach og psykolog Mette Holm i 12 kapitler om et godt singleliv. De har interviewet 12 singlekvinder, og de deler også selv ud af deres erfaringer som singler.

»Vi synes, der er behov for den her bog. Det handler altid om, hvordan man finder en kæreste, og intet fokuserer på, hvordan man lever som single,« siger Pia Damsgaard Bach.

Det er parterapeut Martin Østergaard enig i.

»Det er overvejelser, som er ret almindelige, når man er single, og derfor er det godt med en bog, der inspirerer og giver gode idéer til, hvordan man kommer igennem det. Singlekvinder føler ofte, at de er de eneste, der ikke kan finde ud af kærligheden,« siger Martin Østergaard.

remove wedding ring from his finger Fold sammen
Læs mere

GUIDE: SÅDAN NYDER DU TILVÆRELSEN SOM SINGLE 

1.Tag din plads

En kæreste må og skal ikke være det vigtigste i dit liv. Find derfor noget at gå op i. Spild ikke tiden på at se tv, for det giver dig ikke meget igen, men overdøver dine tanker og drømme. Vis selv initiativ og vent ikke på, at andre inviterer dig.

2. Stå ved dine følelser

Du må gerne være sårbar, så undgå at blive for hård. Sårbarhed er mod, og det er tiltrækkende. Mod giver selvtillid, fordi du gør noget på trods af, hvad andre siger. Det er ikke synd for dig, at du er single. Vær den, der får succes på trods af din modgang.

3. Vid, at ting går over

Husk på, at følelser går over igen. Tanker bliver til følelser, som bliver til handlinger, og du kan styre dine handlinger, hvis du også kan styre dine tanker. Afvisninger kan ikke undgås, men du kan ændre måden, du tænker om dem på, så de ikke forhindrer dig i at være den, du er. Du skal ikke ændre dig, fordi en mand skal kunne lide dig.

4. Inviter glæden ind

Vil du opnå noget, er du nødt til at investere i det, for intet kommer af sig selv. Arbejd med dine overbevisninger om dig selv, så du ikke taler dig selv ned og opgiver dine drømme, før du overhovedet har forsøgt at gøre dem til virkelighed. Du har ikke kontrol over dit liv, hvis du ikke ved, hvad du vil med det, og du er mere udsat sig for at andre, f.eks. en kæreste, styrer dit liv og tager beslutninger for dig.

5. Dyrk det konstante vokseværk

Elsk dig selv og gør det, du elsker, uanset hvad andre synes om det. Hvis du ikke udvikler dig, står du ikke bare stille, men bevæger dig tilbage ift. andre, for de fleste har en trang til at lære nye ting og prøve noget nyt. Et fedt singleliv kommer dig til gode i dit næste forhold, fordi du er mindre afhængig af din partner, og I kan give hinanden plads til at dyrke hver sine interesser. Bliv derfor også god til at være alene. Afhængighed af andre skaber mindreværd.

6. Surf på katastrofebølgerne

Følelser kommer i bølger: de tager til, topper og flader ud igen. Vi mennesker elsker dramaer, fordi de flytter opmærksomheden væk fra det virkelige problem. Så gør noget ved problemet i stedet for at bruge tid på at diskutere det og køre rundt i dramaet. Alle følelser vil sige os noget. Hvad vil dine følelser fortælle dig? Når du skal på date, så gør det til en sjov leg, og lad være med at overveje, om han er den eneste ene, men fokusér i stedet på at have det sjovt og få en god aften.

7. Sådan tackler du singlepanikken

Mange singler går i panik over, at de føler sig helt alene i verden uden en kæreste, og det fører til impulshandlinger for at dæmpe følelser af panik eller angst. For at undgå dette skal du være i smerten uden at distrahere dig selv fra, hvordan det føles. Det tager tid, og det er ubehageligt, mens det står på, men på et tidspunkt bliver du træt af det og foretager dig noget andet.

8. Skru op for din tiltrækning

Som single er det vigtigt at kunne finde ro ved bare at være i sit eget selskab, for selv om relationer er vigtige, må dit velbefindende ikke afhænge af hele tiden at være sammen med andre for at være fyldt op. Lad være med at skyde skylden for dine problemer på andre. Du er ansvarlig for din egen lykke. Du tiltrækker mennesker, der er som dig selv, så jo mere ulykkelig du er, des mere vil du tiltrække andre ulykkelige mennesker.

9. Drop analysen

Du ved alligevel ikke, hvad andre tænker om dig, så stop med at tænke over det. Når du analyserer, løber dine tanker løbsk, og du ved ikke, hvornår du er kommet til den rigtige konklusion, så du risikerer at bruge en masse kræfter uden nogensinde at nå en endelig konklusion. Konstatér i stedet for at analysere, for så sætter du punktum og ikke spørgsmålstegn.

10. Flirt for fa’n

Flirt gør alle gladere. Det smitter og får dig til at stråle og ønske at blive et endnu bedre mennesker, så flere vil flirte med dig. Du kan selv være med til at præge, hvilken etiket andre sætter på dig. Vil du være hende den stille, der aldrig får en kæreste, eller hende, der flirter, på trods af, at hun risikerer en afvisning? Er du bange for, at du bliver til grin, eller at ingen reagerer på din flirt, så husk, at det højst sandsynligt ikke handler om dig, hvis du oplever at blive afvist, men om noget i den andens liv.

11. Elsk for pokker

Når du bidrager positivt til andres liv, får andre lyst til at give igen. Forvent ikke at få et bestemt resultat ud af det, du giver, for så bliver du skuffet. Du får et resultat, men måske ikke det, du forventer. Det, du gerne vil have, skal du selv give. Vil du gerne inviteres til flere venindearrangementer, må du selv gå forrest og invitere - men forvent ikke, at du straks har postkassen fyldt med invitationer.

12. Det kærlige princip

Ved at slippe det store fokus på dig selv, som mange singler har, og gøre noget godt for andre, bliver livet lysere. Du kan give opmærksomhed, nærvær, tjenester, gaver og arbejdskraft. Det behøver ikke at være til personer i din omgangskreds, det kan være fremmede eller velgørenhed. Gør kærlige ting af dit hjerte - ikke fordi du forventer et bestemt resultat.