Ny tvivl om sexanklagerne mod Michael Jackson: »Leaving Neverland«-vidner modsiger sig selv

Michael Jackson-eksperten Mike Smallcombe har fundet oplagte selvmodsigelser i dokumentarfilmen »Leaving Neverland«, hvor to mænd beskylder popstjernen for seksuelt misbrug. Instruktøren erkender unøjagtigheder.

En Michael Jackson-ekspert sår nu tvivl om to mænds misbrugsbeskyldninger mod popstjernen i HBO-dokumentarfilmen »Leaving Neverland«. Her er Michael Jackson i Paris, 1996. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vincent Amalvy/AFP/Ritzau Scanpix

Der er flere ting, der slet ikke stemmer, i den omdiskuterede dokumentarfilm »Leaving Neverland«, hvor to mænd står frem og fortæller detaljeret om det seksuelle misbrug, Michael Jackson angiveligt udsatte dem for, da de var børn.

Det mener Mike Smallcombe, der har skrevet Michael Jackson-biografien »Making Michael«. Filmens instruktør, Dan Reed, indrømmer, at der er noget galt.

HBO-filmen havde premiere i januar på Sundance Film Festival og har blandt andet ført til, at en række radiostationer verden over har boykottet musik af Michael Jackson. I filmen hævder den ene af de to mænd, James Safechuck, blandt andet, at han blev misbrugt på den dengang nybyggede togstation ved Michael Jacksons hjem, Neverland, men her er der noget helt galt, siger Mike Smallcombe til Mirror Online: Togstationen åbnede nemlig først i 1994, og James Safechuck har selv i både interview og i en retssag, som han i sin tid anlagde mod Jackson’s Estate, sagt, at han blev misbrugt mellem 1988 og 1992.

Dan Reed har været på Twitter og indrømmet, at tingene ikke hænger sammen, men han bagatelliserer samtidig sagen ved at skrive, at fejlen må skyldes, at James Safechuck husker forkert. Hertil siger Mike Smallcombe, at han er chokeret over, at Dan Reed overhovedet udtaler sig på vegne af James Safechuck, og at Dan Reed med sin anerkendelse af det faktum, at togstationen først var klar til brug i 1994, »grundlæggende har bekræftet«, at James Safechuck lyver.

Forleden påviste Mike Smallcombe, at det andet af filmens to vidner, Wade Robson, bliver modsagt af tidligere vidneudsagn, når han i filmen siger, at Michael Jackson begyndte at misbruge ham tidligt i 1990, da hans – Wade Robsons – familie tog til Grand Canyon og efterlod ham alene med popstjernen på Neverland. I en retssag tilbage i 1993 og en anden i 2005 sagde hans mor, Joy Robson, nemlig under vidneansvar, at hendes søn rent faktisk var med på turen til Grand Canyon, og Mike Smallcombe har desuden, via retsdokumenter, kunnet dokumentere en anden ting: At Wade Robson tilbage i 2005 svor på, at han første gang var alene med Michael Jackson i 1993 og altså ikke i 1990.

Til Mirror Online siger Mike Smallcombe om de fejl, han har fundet i Dan Reeds film:

»Det er, hvad der sker, når man tager beskyldninger for gode varer uden at gøre nogen forsøg på at efterforske og undersøge, om de er sande.«

Mirror Online skriver, at man forgæves har forsøgt at få en kommentar fra Dan Reed.