Ny dansk streamingtjeneste viser gratis kvalitetskortfilm til børn

Det Danske Filminstitut og DBC Digital står bag ny, ikkekommerciel streamingtjeneste for børn.

Nu skal endnu en streamingtjeneste konkurrere om børnenes opmærksomhed. Denne gang med kortfilm med »kvaliteten i hovedsædet«. (Arkivfoto fra 2012).   Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom Gurli Gris kan holde de mindste underholdt længe, DR har lavet Minisjang, og Disney+' bagkatalog er enormt, så er de mindstes underholdningsbehov som bekendt stort.

Nu er der kommet endnu et nyt, dansk alternativ til de amerikanske streamingtjenester og den nye tjeneste er endda gratis.

Konceptet hedder Børnebiffen, og det er blevet til i et samarbejde mellem Filminstituttet og DBC Digital (det tidligere Bibliotekscentralen). Det kan man læse i en pressemeddelelse fra Filminstituttet.

»Kvalitet er i højsædet, og filmene er valgt ud fra et princip om, at de skal være i øjenhøjde med børnene og passe til deres alder. Filmene må gerne give det velkendte et twist og vække til eftertanke. Også hos resten af familien,« skriver Filminstituttet i pressemeddelelsen.

Børnebiffens katalog består foreløbig af 400 danske og udenlandske kortfilm til de 3-7 årige – og deres forældre – og der vil løbende komme flere til, skriver Filminstituttet. Størstedelen af filmene er indkøbt gennem flere år via Filminstituttets indkøbsordning, og derudover er der også en række danske kortfilm, der er blevet til med hjælp fra Filminstituttets produktionsstøtteordninger.

Man skal bruge sit bibliotekslogin for at se filmene, ligesom nogle vil kende det fra streamingtjenesten Filmstriben. Modsat Filmstriben er der dog ikke nogen begrænsning på antallet af film, man kan streame.

Blandt filmene er en animeret kortfilm fra 2006 om bøllen over dem alle, »Orla Frøsnapper«, hvor blandt andre Mads Mikkelsen og Ghita Nørby har lagt stemmer til.

Filminstituttet oplyser, at der ikke er en Børnebiffen-app, men at tjenesten kan tilgås fra internetbrowseren på mobil, tablet eller bærbar, og at man også kan bruge Airplay eller Chromecast til at se filmene på sit fjernsyn.