Nu taler Ghita Nørby: »Man sidder jo ikke på Krinsen og taler om livets mening«

I podcasten »Fedeabes Aktuelle Forklaringer« på Talk Town, siger Ghita Nørby til Anders Lund Madsen, at hun er ked af måden, interviewet med Simi Jan udviklede sig på.

 
På direkte tv kalder Ghita Nørby spørgsmål fra journalist idiotisk. Video: TV2 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Go' aften Live«-værten Simi Jan, der normalt er krigskorrespondent, men for tiden er barselsvikar på programmet, fik forleden ord som »idiotiske« og »dumme« med fra Ghita Nørby, som tilsyneladende ikke brød sig om de spørgsmål, hun blev stillet.

Interviewet har i den grad skabt overskrifter og diskussioner i både etablerede og sociale medier om, hvorvidt Ghita Nørby overhovedet skulle have sagt ja til interviewet, når hun ikke vil svare på spørgsmål.

Nu har Ghita Nørby sagt, at hun er ked af den måde, interviewet i »Go’ Aften Live« gik på. Det siger hun i Anders Lund Madsens podcast »Fedeabes Aktuelle Forklaringer« på Talk Town.

Ghita Nørby siger, at hun ikke skulle have ageret, som hun gjorde, men at hun i stedet blot skulle have besvaret spørgsmålene, men at hun lod sit temperament løbe af med sig, forklarer hun ifølge alt.dk.

»Inderst inde bliver jeg så ked af det, og det er ud fra den utrolige ked af det-hed, at jeg kommer til at reagere, som jeg gør. Det er det, der kommer til at narre mig selv. Jeg bliver ked af, at en journalist tror, at mit liv er minder. Jo, det er det også, men så sidder vi et andet sted og har en helt anden samtale om både livet og døden,« siger hun ifølge mediet i podcasten.

Berlingske har også hørt podcasten, hvor Anders Lund Madsens indleder med at fortælle, at Ghita Nørby er mest ked af det, der står i Politikens satirespalte,  At tænke sig (ATS). ATS skrev blandt andet, at TV 2 fremover vil sørge for, at kommende indslag med Ghita Nørby vil blive sendt efter børns sengetid.

Ghita Nørby siger i podcasten til Anders Lund Madsen, at hun sagde ja, fordi hun beundrer Simi Jan som journalist, og at hun ikke ville deltage i et forinterview, fordi hun synes, det tager det spændende ud af interviewsituationen.

Ingen mening i at tale om livets mening på to klapstole

Interviewet begyndte i Nyhavn og fortsatte efterfølgende foran Det Kongelige Teater på Kongens Nytorv. Begge steder havde Ghita Nørby selv valgt, fordi hun har tilbragt en stor del af sit liv netop de to steder.

»Det skulle jo ikke være andet end, at det var to hyggelige steder med gode billeder. Men man sidder jo ikke på Krinsen (på Kongens Nytorv, red.) og taler om livets mening. Det gør jeg altså ikke, midt mellem trafikken og hundeluftere, der render rundt og hygger sig.«

Ghita Nørby mener, at hendes svaghed er, at hun rent faktisk lytter til det, der bliver spurgt om, i modsætning til eksempelvis politikere, som bare svarer det, de har forberedt hjemmefra, siger hun til Anders Lund Madsen.

I sin mediekommentar om interviewet skrev Berlingskes teaterredaktør, Jakob Steen Olsen, netop også, at Ghita Nørbys svar i »Go aften Live« giver mening, uanset at de var uvenligt formuleret.

»Har Ghita Nørby egentlig ikke ret i, at de spørgsmål, Simi Jans redaktion havde forberedt til hende, og som på nærmest parodisk ugeblads-tv-facon hoppede rundt mellem hyggeminder til 'Er du bange for at dø?', var pænt idiotiske? Skrællede man den nedladende facon af hendes ikke videre sympatiske frontalangreb, er mediekritikken sådan set rigtig nok,« skrev Jakob Steen Olsen.

Ghita Nørby siger nu, at hun næppe fremover vil sige ja til at medvirke i den slags interview, men også at hun nok »glemmer det« på et tidspunkt og kommer til at gøre det igen, står der i opsummeringen på alt.dk.

Jesper Simo, der er TV 3 Sport-kommentator, ironiserede på Twitter forleden over, at netop en krigskorrespondent som Simi Jan skulle udsættes for så hård en interviewsituation på Kongens Nytorv og ikke i Afghanistan.

Hele interviewet kan høres hos Talk Town, som er en podcastapp til smartphones.