Nu siger redaktør undskyld for Mette Frederiksen-forside: Den blev »for unuanceret«

Det har vakt opsigt, at det gratis blad Lime, der uddeles i Netto, har statsminister Mette Frederiksen (S) på forsiden med overskriften »Hele Danmarks Mette«. Nu beklager redaktøren.

Arkivfoto. Statsminister Mette Frederiksen (S) var på forsiden af det seneste nummer af Netto-bladet Lime, og det har vakt opsigt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mette Frederiksen og ordene »Hele Danmarks Mette« pryder forsiden af den seneste udgave af  magasinet Lime, der fås gratis i Netto.  Ansvarshavende chefredaktør på Berlingske Tom Jensen tweetede forsiden, og blandt dem, der reagerede, var der en del kritiske røster.

Nu medgiver ansvarshavende chefredaktør Pernille Kleding fra Aller-bureauet OTW, at det skulle være gjort anderledes:

»Vi har journalistisk behandlet Mette Frederiksen som alle andre forsidekvinder. Men i den her situation er overskriften på forsiden blevet for unuanceret, og det beklager vi,« hedder det fra chefredaktøren i en skriftlig kommentar til branchebladet Mediawatch.

Michael Løve, der er administrerende direktør i Netto, og Per Bank, der er administrerende direktør i Salling Group, har lagt afstand til forsideoverskriften, som de mener skulle have været mere neutral.

Michael Løve har dog også lagt vægt på, at det langt fra er første gang, at en højtstående kvindelig politiker har været på forsiden af magasinet, skriver Fagbladet Journalisten.

I 2017 var Inger Støjberg (dengang Venstre, nu løsgænger) på forsiden, og der lød overskriften til artiklen »Jeg skal vise dem, at jeg godt kan. Jeg giver aldrig op!«.

Da Pernille Skipper (EL) var på forsiden af bladet var overskriften, som man kan se herunder, »Boss Lady«.