Nu ringer kirkeklokkerne snart igen. »Gift ved første blik« vender tilbage – med en række ændringer

En sand seersucces i form af kærlighedseksperimentet »Gift ved første blik« vender tilbage til DR senere i denne måned.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvem de nye deltagere i »Gift ved første blik« er. Her er det Maja og Frederik fra den seneste sæson. Maja og Frederik valgte at gå fra hinanden. Netop skilsmisseraten i programmet vil DR gøre noget ved. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nicolas Cosedis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver et samtaleemne over arbejdsfrokosten, fyraftensøllen og aftensmaden. Nu er det ganske snart ved at være tid til igen at diskutere en stribe nybagte ægtepar.

Senere i denne måned – nærmere bestemt 19. august – er der nemlig premiere på syvende sæson af »Gift ved første blik«, oplyser DR i en pressemeddelelse.

I samme pressemeddelelse oplyses det, at der i år vil være en række ændringer. En af ændringerne er nu, at en adfærdspsykolog vil være med som matchmaker. Desuden vil seerne blive lukket ind i selve matchmaking-processen.

I modsætning til tidligere er der i år øget fokus på, at der skal være en »umiddelbar tiltrækning« mellem deltagerne.

»Vores matching har i de tidligere sæsoner haft varieret succes. Hvert år udvikler og tilpasser vi vores matchingmetode – det gælder også for den kommende sæson. Ved at matche parrene på en anden måde og få nogle nye eksperters øjne på processen håber vi at se flere par, der holder sammen i længere tid. Der er stadig mange, der lever alene i dag, og antallet af skilsmisser er steget igen i 2020. Dog vil de fleste af os stadig tosomheden, og det ønske vil vi gerne behandle og spejle på DR1,« siger redaktør af »Gift ved første blik« Stine Preem i en pressemeddelelse.

Nye eksperter

Eksperterne i den nye sæson er Gert Martin Hald, der er psykolog og klinisk sexolog, Annemette Staal, der er adfærdspsykolog, og Jacob Cornett, der både er parterapeut og psykolog.

Desuden er etnologen Julia Lahme også tilknyttet programmet for ifølge DR at »berige seerne med trends og perspektiver«.

»Via eksperimentet vil vi gerne inspirere danskerne til at tro på kærligheden og give dem redskaber til at se på, hvordan vi møder hinanden i en ny kærlighedsrelation og arbejder med os selv i den proces,« siger Stine Preem i pressemeddelelsen.

Det er endnu uvist, hvilke ti singler der bliver matchet i det nye program. Ifølge DR vil det blive offentliggjort tæt på premieren.

»Gift ved første blik« er en seersucces. Da deltagerne i den seneste sæson rejste på bryllupsrejse, blev det fulgt at 578.000 seere.