Nu kommer Lasse i land – første dansker nogensinde i robåd alene over Atlanten

Lasse Wulff Hansen kan nu kalde sig den første dansker, der har roet over Atlanterhavet alene. I 55 dage omkring 18 timer i døgnet har han hevet i sin robåds årer.

Nu er Lasse Wulf Hansen endelig kommet i land på den caribiske ø Antigua. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af de seneste 55 dage er der blevet 25 til 30 kilo mindre af 34-årige Lasse Wulff Hansen. Han er i massivt søvnunderskud, og han har desuden måttet kæmpe med ensomheden ude på Atlanterhavet.

Nu er målet nået. For kort tid siden nåede Lasse Wulff Hansen i mål på den caribiske ø Antigua. Dermed ser og rører han for første gang, siden han 12. december stævnede ud fra den spanske ø La Gomera, mennesker.

Især hans kone, Sanni Wulff Hansen, parrets datter på 14 måneder, og hans 15-årige bonusdatter har glædet sig til at se ham komme i land.

Det er 5.000 kilometer, Lasse Wulff Hansen har tilbagelagt alene i sin robåd som en del af løbet Talisker Whisky Atlantic Challenge. 36 både har deltaget – ud af dem var fire både med kun en roer.

Lasse Wulff Hansen har prøvet turen over Atlanterhavet i robåd to gange tidligere, men aldrig alene. Den første tur i 2018 var i en toerbåd, og i 2019 tog han anden tur i en firerbåd.

I år har vejret vist sig ikke at være på roernes side.

»Det har været meget omskifteligt. Det har været blikstille, og så har der været sidevind, modvind og modstrøm,« sagde Sanni Wulff Hansen til Berlingske, inden Lasse Wulff Hansen var kommet i landet.

Det sidste stræk har Lasse Wulff Hansen fundet de sidste kræfter frem. På vejen over har han hver dag roet mellem 40 og 70 sømil. Det svarer til mellem 74 kilometer og 130 kilometer om dagen.

»Når man nærmer sig en målstreg, kommer der et ekstra skud kræfter. Han har de andre gange været i stand til at lave det sidste push til sidst, og jeg ved, det er vigtigt for ham, at komme ind i dagslys,« sagde Sanni Wulff Hansen, inden Lasse Wulff Hansen var kommet i land.

Klokken i Antigua er fem timer bagud i forhold til i Danmark.