Nu har du chancen: hundredvis af sjældne Star Wars-genstande under hammeren

Auktionshuset Sotheby's i London åbner i morgen for bud på over 100 genstande fra den oprindelige Star Wars-triologi.

En Storm Trooper-hjelm som denne er til salg på Sotheby´s auktion, der starter i morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Nicholls

Fredag åbner auktionshuset Sotheby's for onlineauktionen »Star Wars Online«, hvor Star Wars-fans fra hele verden får mulighed for at byde på en række originale genstande fra de tre oprindelige »Star Wars«-film​ fra henholdsvis 1977, 1980 og 1983.

Det skriver The Independent.

Blandt de 102 genstande, der er til salg, finder man blandt andet en prototype på den karakteristiske Stormtrooper-hjelm fra 1976, et R2D2-vækkeur, Darth Vaders hoved på et sølvfad og meget, meget mere.

Det er dog den helt store pengepung, du skal have frem, hvis du skal have fat i de mest eftertragtede ting. Stormtrooper-hjelmen er vurderet til omkring en halv million kroner, og buddene starter på lige over 150.000 kroner.

Rækker budgettet ikke helt til det, kan du også skaffe dig en af de t-shirts, som medarbejderne havde på under optagelserne til den første »Star Wars«-film, for den nette sum af 8.800 kroner.

Er du vild med originale Star Wars-filmplakater, har Sotheby's også en håndfuld af dem til salg. De billigste plakater er vurderet til lige over 10.000 og den dyreste er vurderet til at kunne indbringe godt 200.000 kroner. En af dem er endda signeret af Luke Skywalker-skuespilleren Mark Hamill og forventes at indbringe mellem 40.000 og 70.000 kroner.

Blandt et væld af Star Wars-figurer og andet legetøj er der også mulighed for at købe Han Solos laserpistol, der blev solgt i legetøjsbutikkerne i 1978. Den er vurderet til mellem 5.000 og 8.000 kroner.

Auktionen afholdes i forbindelse med premieren på Star Wars-filmen »The Rise of Skywalker«, som er den sidste film i den seneste Star Wars-trilogi og sidste kapitel i den såkaldte Skywalker-saga.

»Mens verden venter i spænding på det sidste kapitel i Skywalker-sagaen, vender Sotheby's tilbage til der, hvor det hele begyndte, med en fejring af den originale Star Wars-trilogi,« skiver auktionshuset på sin hjemmeside.

»Star Wars: The Rise of Skywalker« får dansk premiere den 18. december.

I mellemtiden kan du få dit Star Wars-fix ved at tjekke Sotheby's auktion ud her.