Nu bliver der brygget 100 procent dansk øl i New York

Det danske mikrobryggeri Evil Twin åbner tappehal og bryggeri i New York, hvor amerikanerne kan gå på opdagelse i Root Beer Beer og cola-øl.

Onsdag åbner det første 100 pct. danskejede bryggeri i USA.  Evil Twins har valgt at placere det i New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: Caroline Lethbridge

Onsdag slår mikrobryggeriet Evil Twin Brewing dørene op for det første 100 procent danskejede bryggeri i USA.

Ægteparret Jeppe Jarnit-Bjergsø og Maria Jarnit-Bjergsø åbner deres bryggeri og tappehal i New York. I tre år har de arbejdet på at realisere projektet.

Et 150 kvadratmeter stort drivhus kommer til at danne rammerne for tappehallen, hvor øllet vil blive serveret direkte fra tankene.
Evil Twins tappehal får 20 ølhaner med øl, der er brygget på adressen og hylder New York med navne som Let’s Get Dinner in Times Square og Does This Subway Car Have Wifi?

Jeppe Jarnit-Bjergsø

»Jeg smager, tilretter og eksperimenterer, indtil jeg rammer den helt rigtige smag og balance«


Den danske mikrobryggeri er kendt for sit legende design og sin eksperimenterende tilgang til ølbryggeriet. Jeppe Jarnit-Bjergsø er i øvrigt tvillingebror til en anden brygger, Mikkel Borg Bjergsø, der er medgrundlægger af bryggeriet Mikkeller.

Evil Twin har før brygget IPAer med dragefrugt, gulerod og skumfiduser, og i tappehallen i New York vil man blandt andet finde bryggeriets take på den amerikanske klassiker Root Beer Beer og en cola-øl med navnet Cherry Cola.

»Der er ingen regler i ølbrygning - vi laver vores opskrifter med udgangspunkt i et brud med den gængse forståelse af, hvordan en bestemt ølstil skal smage, og hvad man kan tillade sig at tilsætte,« siger Jeppe Jarnit-Bjergsø i en pressemeddelelse.

Evil Twin er kendt for sin eksperimenterende øl, for eksempel IPA med dragefrugt, gulerod og skumfiduser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Caroline Lethbridge.

Samarbejde med restauranter

Indtil nu har Evil Twin brygget som såkaldt nomadebryggeri, da det ikke har haft sit eget bryggeri.

Det er der nu lavet om på med Evil Twins nye hjem i New York-bydelen Ridgewood.

Ifølge Evil Twin, der blev grundlagt i 2010,  giver placeringen i Ridgewood store muligheder for at skabe nye eksperimenterende øl i samarbejde med kokke og andre kollegaer i branchen. Tidligere har bryggeriet samarbejdet med restauranter som Noma, Alinea, Nomad og Blanca.

»Vores tætte samarbejde med kokke og restauranter er en stærk inspirationskilde for os. Som brygger arbejder jeg på mange måder som en kok. Jeg smager, tilretter og eksperimenterer, indtil jeg rammer den helt rigtige smag og balance,« siger Jeppe Jarnit-Bjergsø ipressemeddelelsen.

»Det er noget helt særligt at kunne sidde og drikke noget af verdens bedste øl i et drivhus under lyskæder og hængeplanter midt i New York,« lyder det fra Evil Twin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Caroline Lethbridge.

Kaffebar og beef jerky

Foruden øl i alskens varianter vil Evil Twin også have andre ting på menuen.

Bryggeriet har udviklet sin egen beef jerky, der er marineret i bryggeriets øl og har fået navnet Evil Twin Jerky.

Foran bryggeriet i Ridgewood vil der desuden være et skiftende udvalg af foodtrucks, hvor de øldrikkende gæster kan stille sulten med tacos, burgere og lignende.

Ud over øl brygger Evil Twin på en anden drikkevare, som vil blive solgt i drivhuset i New York. I de kommende måneder vil bryggeriet åbne en kaffebar ved siden af tappehallen med kaffebønner fra et lokalt risteri, der har lavet en kaffeblend sammen med Evil Twin.

På bryggeriets nye adresse i New York bliver der plads til 76 mennesker i drivhuset, der vil fungere som bryggeriets tappehal. Yderligere 185 mennesker kan sidde i gårdhaven, hvor de kan kigge ind i bryggeriet og holde øje med, hvad der bliver brygget på.

»Det er noget helt særligt at kunne sidde og drikke noget af verdens bedste øl i et drivhus under lyskæder og hængeplanter midt i New York,« lyder det fra Evil Twin.