Nokias legendariske 3310 vender tilbage i ny udgave

Nokias klassske mobiler vender tilbage.
Læs mere
Fold sammen

Savner du at spille Snake og have en telefon med ægte knapper, så vil du helt sikkert blive glad for Nokias nye annoncering. Den finske mobilgigant Nokia bringer nemlig den blå klassiker Nokia 3310 tilbage i en moderniseret udgave.

Den første udgave af telefonen blev udgivet tilbage i 2000 og var en kæmpe succes for Nokia. Mange husker nok telefonen for spillet Snake II og den ultralange batterilevetid. Telefonen er dog ikke blevet moderniseret de seneste 17 år, men nu kommer den igen ud til alle mobilentusiaster. Det skriver det amerikanske VentureBeat.

Telefonen kom dengang som en erstatning for den også populære telefon Nokia 3210. SMSerne på telefonen kunne dengang indeholde 459 tegn, som var dobbelt så mange som tidligere telefoner. Der var desuden en funktion, der gjorde, at telefonen vibrerede i takt med lyden, så man kunne mærke  så snart telefonen ringede.

3310 var også kendt for at være utrolig hårdfør i forhold til nutidens iPhones og Smartphones. Du kunne sagtens tabe den flere gange, uden at den fik synlige skræmmer.

Mange vil kunne genkende den klassiske 'Nokia Tune', der bringer minderne tilbage. Nokia havde meget genkendelige ringetoner både ved opkald og SMS. Telefonen havde hele 35 forskellige ringetoner, og man kunne igennem magasiner bestille sit yndlingsmusiknummer for omkring 10 kroner.

Mobilen vender tilbage i forbindelse med et større comeback for Nokia, som sidste år opstartede det nye selskab HDB Global. Der vil i løbet af de næste år blive invisteret mere end 500 millioner kroner i projektet. Flere telefoner skal i den forbindelse sendes ud, i første omgang i Kina, hvor telefonen Nokia 6 allerede er ude.

Hvis du skal ud og have dig en ny Nokia 3310, skal du smide omkring 500 kroner for at få fat i den. Der vil blive afholdt et stort lanceringsarrangement til Mobile World Congress i Barcelona den 26. februar.