Nikolaj Coster-Waldau og Ulf Pilgaard vender tilbage til ikoniske 90er-roller i kommende film

»Nattevagten – Dæmoner går i arv« hedder filmen, og den er ligesom den oprindelige film skrevet og instrueret af Ole Bornedal.

 
Der blev solgt 465.000 biografbilletter til den oprindelige »Nattevagten«. Se klip fra filmen her. Video: Thura Film/Warner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Nattevagten« fik 90er-danskerne til at trænge til et ekstra glas Chivas Regal og en ekstra Prince, inden de kunne sove.

Den var nemlig – for nu at blive i 90erne – »fandeme uhyggeligt, du«.

Nu får »Nattevagten« en opfølger, og Nikolaj Coster-Waldau er tilbage i rollen som Martin. Kim Bodnia skal også spille med i opfølgeren i sin første danske filmrolle i ni år. Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

»Nattevagten« var en kæmpesucces, da den udkom i 1994, og succesen udløste endda, at der blev lavet en amerikansk remake med Ewan McGregor og Nick Nolte i hovedrollerne.

Det er nu som dengang Ole Bornedal, der skal instruere, og filmen har fået titlen »Nattevagten – Dæmoner går i arv«.

Ole Bornedal udtaler i pressemeddelelsen, at den første film blev en langt større succes, end han selv og alle andre havde forventet. Men det, mener han, skyldtes, at filmen trods sin grusomme handling også var relaterbar.

»Nedenunder suspense, gys og rædsel var det også en generationshistorie om at vokse op, blive moden og kaste ungdommeligt anarki af sig. Først derefter kunne de to drenge, Jens og Martin, blive voksne. Nu er tiden moden til at vende tilbage til de to – og de nye generationer, der omgiver dem,« siger Ole Bornedal.

Allerede sidste år kunne man se i en video, som biografsiden Kino.dk havde lavet, at der var en toer på vej. Dengang havde filmen arbejdstitlen »Nattevagtens Datter«. Der fortalte Ole Bornedal, at det var planen, at det var hans egen datter, Fanny Bornedal, der skulle spille hovedrollen, hvis hun »opførte sig ordentligt og tog opvasken«, sagde han i spøg.

Og det har hun tilsyneladende gjort, for det er Fanny Bornedal, der står øverst på rollelisten. Udover hende byder rollelisten på store navne som Paprika Steen, Sonja Richter, Alex Høgh Andersen og Nina Rask.

Dem, der har set originalen, vil glædes over, at Ulf Pilgaard vender tilbage til rollen som den uhyggelige kommissær Wörmer.

»Nattevagten« er ikke det eneste danske 90er-gys, der vender tilbage.

Også Lars von Triers »Riget« er blevet vækket til live igen, og den tredje sæson af serien, »Riget Exodus« får premiere på Viaplay i oktober.

Så har man noget at se, mens man venter på »Nattevagten – Dæmoner går i arv«, der har premiere 25. december 2023.