Netflix tager hul på endnu en fyringsrunde

Det har været et hårdt år for Netflix. Aktier, der styrtdykker, og øget pres fra konkurrenter har tvunget streaminggiganten til flere fyringsrunder. I denne uge blev der føjet endnu en til rækken.

Netflix har endnu en gang måtte afskedige en lang række ansatte efter et 2022, der foreløbig har været fuld af modgang for streaminggiganten. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRIS DELMAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu har en række fyringer atter ramt Netflix. Streamingtjenesten har valgt at opsige i omegnen af 300 medarbejdere, skriver Variety.

Nedskæringerne sker på tværs af flere forretningsfunktioner i virksomheden, hvoraf størstedelen finder sted i USA.

Disse nye fyringer sker kort tid efter, at streaminggiganten – med en global arbejdsstyrke på omkring 11.000 medarbejdere – sidste foretog en lignende runde, nemlig i maj.

På det tidspunkt fyrede Netflix 150 ansatte samt en lang række deltidsansatte og samarbejdspartnere. Netflix lagde op til, at der ville komme flere fyringsrunder i år efter den første omgang, da selskabet lige nu forsøger at justere for sin stærkt svækkede aktiekurs.

»I dag har vi desværre givet slip på omkring 300 ansatte. Mens vi fortsætter med at investere betydeligt i forretningen, foretog vi disse justeringer, så vores omkostninger vokser i takt med vores langsommere omsætningsvækst. Vi er så taknemmelige for alt, hvad medarbejderne har gjort for Netflix, og arbejder hårdt på at støtte dem gennem denne svære overgang,« siger Netflix til Variety.

Detronisering

Netflix har mistet i nærheden af 70 procent af sin aktieværdi, siden selskabet offentliggjorde, at det havde mistet 200.000 abonnenter i løbet af årets første kvartal.

På trods af at streamingtjenesten har lavet en målsætning om at holde udgifterne nede, har den alligevel en plan om at bruge 17 milliarder dollar på indhold i løbet af 2022, hvilket svarer til deres budget for 2021.

Efter i mange år at have været kongerne af streaming har Netflix nu fået hård konkurrence fra aktører som Disney+, Amazon Prime og HBO Max.