Netflix opsang til seere: Stop med at savle over Ted Bundy

Netflix har set sig nødsaget til at gå på Twitter for at minde folk om, hvor forfærdelig en mand Ted Bundy faktisk var. Det skyldes, at Netflix har oplevet udpræget positive reaktioner møntet på seriemorderens udseende i deres dokumentarserie »Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes.«

Ted Bundy opnåede efter sin anholdelse massiv berømmelse i USA, da han under sin retssag gjorde sig bemærket som både intelligent, veltalende og charmerende. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF

Netflix har for nylig lanceret en ny omstridt dokumentarserie, der har en af de mest berømte og berygtede amerikanske seriemordere gennem tiden som hovedperson. Ted Bundy.

»Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes,« hedder serien, der er de nyeste True Crime-serie produceret af Netflix.

I serien tegnes et mørkt og meget dystert portræt af den dømte seriemorder, hvis dybt forstyrrede personlighed førte til et bekræftet drabstal på 30 personer.

Ifølge Netflix har seriens ønskede vinkling på mandens afstumpede forhold til sig selv og sine medmennesker ikke slået klart igennem.

I særdeleshed ikke blandt mange af de kvindelige seere.

Her har Ted Bundys kindben, krøller og azur blå øjne vist sig at være noget af en distanceblænder og har trukket langt mere opmærksomhed end hans makabre og blodige CV.

Netflix har set sig nødsaget til at komme med en lille opsang til seriens seere på twitter.

»Jeg har set meget snak om Ted Bundys påståede lækkerhed og vil gerne venligt minde jer om, at der bogstavelig talt er tusindvis af lækre mænd derude – hvor af stort set ingen er dømte seriemordere,« lyder det fra Netflix officielle twitter-profil.

Bundy opnåede stor berømmelse i USA under sin retssag, der var den første TV-transmitterede retssag i USA.

Han optrådte roligt og kynisk i retten, hvor han forsøgte at drage fordel af sin intelligens, veltalenhed og charme, som var en beskrivelse af ham, der var gået igen fra adskillige vidner i de mange sager.

30 år efter død

Netflix dokumentarserien havde premiere den 24. januar, hvilket er præcis 30 år efter Ted Bundy blev henrettet i Florida State Prisons elektriske stol.

Dokumentaren, der er inddelt i fire afsnit, portrætterer Bundy gennem en kronologisk gennemgang af hans gruopvækkende gerninger.

Her tegner tidligere efterforskere og retspsykiatere et billede af en voldsomt psykisk ustabil mand.

Han beskrev angiveligt selv, at alle hans drab bundede i stemmer for hans indre øre, der fremprovokerede en lyst til at slå ihjel, som han efterlevede igen og igen.

Det kom desuden frem gennem samtaler med psykiatere i fængslet, at Bundy både var seksuel sadist, pædofil og nekrofil – ikke just den oplagte prins på den hvide hest.

Han blev anholdt i 1975, hvor han i første omgang kun blev tiltalt for kidnapning, hvilket han også blev dømt for.

Da han sidenhen blev tiltalt for drab, lykkedes det ham at flygte to gange under retssagen.

Første gang var i juni 1977, hvor han blev pågrebet nytårsaften samme år.

Næste gang allerede den 15. februar 1978, hvor han nåede at begå mindst tre drab, inden han blev pågrebet.

Ted Bundy tilstod først mordene kort inden sit møde med den elektriske stol i 1989.

Her tilstod han de 30 mord, som han var dømt for at have begået i perioden 1974-1978.

Der er ingen konsensus blandt efterforskere om, hvornår Ted Bundy reelt begyndte sine mange drab, men flere efterforskere har gennem tiden vurderet, at det virker mere realistisk, at han har dræbt mindst 50 mennesker – og ikke »blot« de 30 som har har tilstået mordene på.