Netflix kommer til København – og det er en fordel for dig som seer

Norden skal fylde endnu mere i Netflix’ serie- og filmproduktion, fastslår streamingvirksomheden.

De mange sæsoner af tv-serien »Rita« er blandt andet blevet muliggjort af, at Netflix støttede produktionen finansielt, siger Claus Ladegaard, direktør i DFI. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Vi har langtfra set den sidste Netflix-serie, som er centreret omkring Norden og det nordiske.

Det står klart, efter Netflix i dag, torsdag, har meddelt, at streamingvirksomheden senere i år åbner et kontor i den svenske hovedstad Stockholm samt et satellitkontor i København.

Kontoret i Stockholm vil fungere som knudepunkt for hele Norden, mens kontoret i Danmark er et forsøg på at favne endnu mere af det talent, de nordiske lande har at byde på.

Det skriver Lina Brouneus, Netflix-direktør for samproduktion, i et blogindlæg:

»Nu er tiden inde til, at vi skal endnu tættere på vores kunder, de kreative kræfter, filmskaberne, vores samarbejdspartnere og kulturelle fællesskaber i hele Norden.«

»Vi er meget begejstrede for at styrke vores lokale fodaftryk, da det giver os mulighed for at bringe historier fra forskellige nordiske talenter i en endnu større skala. Vi har en fantastisk række film og serier på vej,« lover hun.

Netflix gjorde sit indtog på markedet herhjemme i oktober 2012 og begyndte i den forbindelse at lave indhold med Norden som kulisse og på de nordiske sprog.

Serien »The Rain« er et eksempel herpå, og dens skabere er blandt dem, som er klar med en ny Netflix-satsning. »Elves« hedder serien, som er filmet i Danmark i området omkring København og har danske skuespillere, heriblandt Ann Eleonora Jørgensen, på rollelisten.

I Det Danske Filminstitut, DFI, mener administrerende direktør Claus Ladegaard, at det »på alle måder er positivt«, at Netflix nu vælger at prioritere Norden, herunder Danmark, højere.

»Netflix er et powerhouse, som kan være med til at finansiere danske film og serier, ligesom Netflix kan være med til at udbrede dem, så jeg synes, at der er flere gevinster ved den her nyhed,« siger Claus Ladegaard, som håber at få et endnu tættere samarbejde med virksomheden og ad den vej øge kvaliteten af de serier og film, der produceres i Danmark.

»Jeg mener helt bestemt, at det er til seerens fordel, og det mener jeg faktisk også, at de Netflix-samarbejder, der har været, har vist. »Rita« er et rigtig godt eksempel på en serie, som vi havde mulighed for at støtte indledningsvist, men som Netflix også har øget et ret stort finansielt bidrag til, hvorfor den har kunnet produceres i fem sæsoner,« siger han.