»Moulin Rouge« kommer til Frederiksberg – og Silas Holst skal spille hovedrolle

Næste år kan man se »Moulin Rouge – The Musical« i Danmark med en række danske stjerner i rollerne.

Silas Holst skal spille digterspiren Christian. Arkivfoto: Asger Ladefoged Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For 21 år siden udkom Baz Luhrmans musicalfilm »Moulin Rouge!« med Nicole Kidman og Ewan McGregor i hovedrollerne.

Siden har soundtracket leveret lydspor til utallige skrålende privatfester og er utvivlsomt en indlejret del af populærkulturen de seneste to årtier.

Handlingen i filmen udspiller sig i den røde mølle, natklubben Moulin Rouge, hvor kabaretdansere og bohemer mødtes i dekadente omgivelser i Paris' såkaldte belle epoque i 1800-tallet.

Om et år kommer der nu for første gang en dansk version, og det bliver med en række velkendte danske skuespillere og musicalstjerner i rollerne. Det skriver selskabet bag, One and Only Musicals, i en pressemeddelelse.

Silas Holst, der tidligere i år spillede hovedrollen i »Kinky Boots«, skal således spille digterspiren Christian, der forelsker sig hovedkulds i den karismatisk dragende kurtisane Satine. Satine skal spilles af Sara Viktoria Bjerregaard, der har medvirket i blandt andet »De forbandede år« af Anders Refn og »Lykke-Per« af Bille August.

I rollen som Moulin Rouges flamboyante ejer og sprechstallmeister Harold Zidler vil man kunne se Rasmus Bjerg, kendt fra John Mogensen-filmen »Så længe jeg lever«, og Laus Høybye, der spillede med i samme film, skal spille kunstneren Toulouse-Lautrec.

Musicalens executive producer Jesper Winge Leisner siger, at forestillingen, der har været vist på broadway, både »visuelt, musikalsk og fortællemæssigt slår benene væk under sit publikum«.

»Det har været en mangeårig drøm for mig at producere musicalversionen af »Moulin Rouge«. Vi var mange, der blev blæst fuldstændigt bagover af Baz Luhrmanns svimlende filmextravaganza for 20 år siden, og jeg havde samme følelse, da jeg så musicaludgaven på Broadway,« siger han.

Ligesom i filmforlægget kommer der til at indgå en række hitsange fra musikhistorien. Herunder numre af David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, Rihanna, The Beatles, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Joe Cocker, Madonna, U2, Whitney Houston, Elton John og Adele.

Forestillingen instrueres af Niclas Bendixen, der debuterede som teaterinstruktør med den Reumert-belønnede »69 – en rockteaterkoncert« på Holbæk Teater.

»Moulin Rouge – The Musical« får danmarkspremiere i Falkonersalen 7. september 2023, hvorefter den rejser først til Vejle Musikteater og siden til Musikteatret Holstebro.