Morten Resen: »I min branche er folk ikke altid ordentlige«

Tv-vært Morten Resen – der hele sommeren laver live-tv fra Tivoli på TV 2 – elsker en Silkeborg-restaurant højere end Noma, er fan af både USA og amerikanere, og er dybt afhængig af sin smartphone.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg vil gerne møde

Egentlig synes jeg, at jeg møder så mange fantastiske mennesker på Go’ morgen Danmark, at jeg ikke har de helt store ønsker tilbage på sedlen længere. Jeg interviewede George Michael for et par år siden, og han var fuldkommen fantastisk. Han havde enormt meget på hjerte, og vi snakkede både om stoffer, homoseksualitet og det at være lykkelig. For en gangs skyld en stjerne, der gav sine fans noget interessant, når nu han endelig åbnede munden. Det kunne mange andre lære en hel del af. Ingen nævnt, ingen glemt!

Jeg vil gerne læse

Ahmed Akkaris bog »Min afsked med islamismen« ligger i kø på min Kindle – men jeg skal lige være færdig med de sidste sider af Jo Nesbøs »Sønnen«. Og så kan det være, at jeg læser Walter Isaacsons fantastiske Steve Jobs biografi en ekstra gang. Bare for hyggens skyld.

Jeg træner

ikke så meget, som jeg burde. Jeg har i et år døjet med et springerknæ, som gør, at jeg ikke kan løbe. Nu giver jeg genoptræningen et sidste skud de næste par måneder, og hvis jeg stadig ikke kan løbe til jul, bliver jeg decideret ubehagelig. Så er I advaret! Jeg elsker at løbe og skal virkelig passe på ikke at blive destruktiv, når jeg ikke kan. Så er der nogen, der har et quick fix, så sig lige til!

Min bedste madoplevelse

var nok, da jeg spiste på NOMA. Men lægger man måltiderne sammen, må det være, når min kone og jeg er i Silkeborg for at besøge hendes familie. Og det er vi tit! Så får vi ungerne passet og spiser på Restaurant Piaf, som er blevet vores absolutte stamsted i Danmark. Den fransk/danske kok Marc kreerer fuldkommen fantastisk og simpel mad, og så er betjeningen i en klasse for sig. Super tjekket, alvidende og samtidig hjemlig og kammeratlig på samme tid. Kom nu Michelin – der er dem uden for voldene, der fortjener det!

Det næste jeg køber

er en rejse til USA. Håber jeg. Jeg elsker USA og de mennesker, der bor der. Alle de, der mener, at amerikanere er overfladiske, selviske og falske har ikke været der. Det er meget få steder i verden, at du møder så stor gæstfrihed og hjælpsomhed som i USA. Så jeg satser på sen sommerferie i L.A.

Min kæreste ejendel

er internettet og min mobil. Jeg har stadig firmarekorden i største mobilregning. De havde glemt at give mig et abonnement med fri data. Det gør de ikke igen! Jeg ved stadig ikke helt, hvad jeg lavede før internettet.

Jeg gider ikke

Være sur. Jeg prøver i hvert fald at lade være.

Min største last

er internettet og min mobil! Derfor har jeg blandt andet indført selvcensur omkring alle måltider og på andre vitale tidspunkter.

Det bedste råd, jeg har fået, var

Sig aldrig noget om for eksempel venner og kollegaer, som du ikke kan sige, hvis de står ved siden af dig.

Jeg sætter pris på

at folk er ordentlige mennesker. Jeg arbejder i en branche, hvor alle ikke altid er lige ordentlige overfor dem, der befinder sig længere nede i hierarkiet. Det har jeg det ret svært med.

Jeg slapper bedst af

når jeg står i mit køkken med et glas rødvin og laver mad, mens jeg er omgivet af gode venner eller min familie. Og det er jeg heldigvis tit.

Jeg vil aldrig

køre seks gange i træk i en Tivoli-forlystelse igen, der bare kører rundt og rundt med en tyngdekræftpåvirkning på 4G. Det var i embeds medfør, og jeg måtte gå hjem fra arbejde bagefter. Det blev jeg virkelig syg af, mens Emma Pi på 12, der sad ved siden af mig, var fuldkommen på toppen!

Sidst, jeg gjorde nogen glad, var

for en uge siden. Har lige fået en mail fra en kvinde, der var tilhører til et foredrag, som jeg holdt om arbejdsglæde. Hun skrev, at foredraget havde ændret hendes syn på tilværelsen, og hun nu ville bevise over for sine to børn, at man kan ændre retning i livet, og at det aldrig er for sent at gøre noget ved de ting, der gør en ulykkelig. Det blev jeg sgu glad for. Som i virkelig glad.