Mode mod HIV og AIDS

12 millioner unge i Verden har HIV, og hveranden nyligt smittede er under 25. Modegiganten H&M vil nu skabe mere opmærksomhed og påpasselighed med en ny anti-AIDS-kampagne.

Rihannah er en af de kunstnere, der er gratis model for H&M's kommende anti-AIDS-kollektion. Fold sammen
Læs mere

”USE A CONDOM” står der på nogle af de ny T-shirt, som modegiganten H&M lancerer næste år for at skabe opmærksomhed omkring HIV/AIDS.

H&M's anti-AIDS-kollektion kommer i butikkerne til februar. Kollektionen hedder Fashion Against AIDS og designet er lavet i samarbejde med Designers Against AIDS (DAA), en non-profit-organisation, der søger at påvirke den offentlige mening via samarbejde med modesignere, musikere og andre kunstnere.

Rihanna
De medvirkende kunstnere er bl.a. Rihanna, Chick on Speed, Good Charlotte, Henrik Vibskov, Jade Jagger, Katharine Hamnett, Tiga, Timbaland og Ziggy Marley.

Kollektionen består af t-shirts, tank tops og hættebluser. Der er print på alt tøjet, og navnet på den pågældende designer er trykt på mærket.

Nogle af printene er nedtonede og hvisker stille, at emnet er vigtigt. Andre råber højt.

Katharine Hamnetts print med store, sorte blokbogstaver på hvid baggrund skriger ”USE A CONDOM, mens Tigas ternede print giver anledning til stille eftertænksomhed.

Stort behov for kampagne

Kunstnernes og designernes indsats for projektet har været gratis, og 25 pct af indtægterne fra kollektionen går til HIV/AIDS-forebyggende projekter over hele verden, oplyser H&M.

”Halvdelen af dem, der for nylig er blevet inficeret med HIV, er i alderen 15-24 år. Det er et stort og presserende behov for kampagner rettet mod netop denne målgruppe, siger Ninett Murck, der er grundlægger af DAA.

Ved at kombinere mode og musik håber vi på at få de unge mennesker til at ”stoppe op og tænke”, som bla. Katherine Hamnette udtrykker det med ”USE A CONDOM”-trykket.

Priserne vil ligge fra 79,95 til 249,-. Alt tøjet er fremstillet i 100 pct økologisk bomuld og forsynet med en speciel hangtag med teksten: ”This might be the most important piece of clothing you’ve ever had your hands on”.