Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Lige nu ser den unge mand på billedet måske ikke så bekendt ud. Men lige om lidt vil det meste af landet være på fornavn med Jens Sætter-Lassen, der spiller en af hovedrollerne i DRs store dramasatsning »1864«, som får premiere på søndag.
Læs også: De 5 anno 1864
Gennem et år gik han til casting for at få rollen i det, der skulle blive den dyreste dramaserie, som nogensinde er lavet i Danmark med et budget på 173 millioner kr. Instruktør Ole Bornedal kunne lide, hvad han så og sammen med blandt andre Rasmus Bjerg, Pilou Asbæk, Nicolas Bro og Søren Malling, tilbragte Jens Sætter-Lassen fire måneder på en pløjemark lidt uden for Prag for at filme de dramatiske begivenheder ved Dannevirke og Dybbøl Mølle, der var bygget op som rekonstruktioner.
Hans eget liv er heldigvis mindre dramatisk. I sommer blev han og skuespillerkollegaen og kæresten Neel Rønholt forældre for første gang. Men familieforøgelsen sætter ikke karrieren i bero. Rollen i »1864« har givet Jens Sætter-Lassen blod på tanden i forhold til at prøve kræfter med flere film- og tv-roller, samtidig med at han ofte har teaterroller.
Vi mødte ham på hjemmebanen Christianshavn til en snak om København, hvor han er født og senere vendte tilbage til, da han flyttede fra barndomshjemmet i Gentofte og sine forældre, skuespillerne Vibeke Hastrup og Søren Sætter-Lassen.
Læs også: Kendte københavneres bedste tips til byen
Hvad er dit forhold til København?
»Jeg er født på Frederiksberg, men vokset op i Gentofte. Så jeg har altid været tæt på København og kunne tage toget eller cyklen ind. Siden jeg flyttede hjemmefra, har jeg boet på Vesterbro, i København K og nu på Christianshavn, hvor jeg har boet i tre-fire år.«
Hvilken bydel har du det tætteste forhold til?
»Jeg er ret glad for Christianshavn. Man føler, man er lidt uden for byen, og samtidig bor man midt i den. Fem minutter i den ene retning er der natur, vand og ingen biler. Og fem minutter i den anden så er man i Indre By eller på Vesterbro. Og så har vi Holmen, Christiania og Refshaleøen lige i nærheden, som også er steder, jeg synes er fede. Jeg kunne faktisk godt se mig selv blive boede på Christianshavn altid.«
Hvilke steder kan du anbefale at gå ud?
»Jeg kan godt lide at drikke kaffe på Parterre lige ved siden af, hvor jeg bor. Og så er restauranten Sankt Annæ 8 et hyggeligt sted, hvor man kan købe et glas vin og spise dagens ret. Café Wilder er også et godt sted. Det har også været vildt fedt i løbet af sommeren at tage til Papirøen og drikke en øl. Så sidder man udenfor og lige ved vandet.«
Hvad er det bedste ved København?
»Noget af det fede er helt sikkert vandet. Jeg har haft en virkelig dejlig mahognibåd, som jeg har brugt meget tid på at sætte i stand. Men efter jeg er blevet far og har haft meget arbejde, kunne jeg se, at udsigterne til at få sejlet var små. Så jeg solgte den, men fik bådabstinenser og har nu købt en gummibåd. Den er jeg vild med at tøffe rundt i. Ud forbi Operaen og en tur til Christiania på min egen lille kanalrundfart. Jeg elsker også at bade i kanalerne, og jeg kan forestille mig, at det virkelig er noget, turisterne lægger mærke til ved København. At folk bare bader i havnen, selvom det er en storby. Det kan man jo ikke lige gøre i Seinen i Paris.«
Læs også: Mit København: Adam Price
Hvor tager du hen for at koble af?
»Min båd. På en god sommerdag kan man gå ned i den og læse lidt - lidt ligesom en kolonihave. Derudover er jeg for nylig begyndt at klatre i Copenhagen Boulders i Sydhavnen, og det nyder jeg meget. Jeg har aldrig været så street i hele mit liv.
Det er lidt meditativt, og jeg kommer væk fra mit arbejde, fordi det kræver stor koncentration at klatre. Så er det kun dét, det handler om – hvordan får jeg lige fat i næste greb og så videre? Samtidig er det træning, for det er rigtig hårdt. Første gang jeg var derude, kunne jeg nærmest ikke cykle hjem, fordi jeg var så øm i armene.«
Hvad dyrker du af kultur i København?
»Jeg går meget i teatret, hvis jeg ikke selv spiller forestilling. Så prøver jeg at få set det, mine venner medvirker i. Jeg er vild med Teater Grob, hvor jeg arbejdede i foråret. Dejligt sted at arbejde og fede forestillinger. Grønnegårds Teatret er også fedt, men på en helt anden måde, fordi det er udendørs. Så kommer folk og spiser madpakker, når det er dejligt vejr, og det er ret specielt.
Jeg går også en del i Det Kongelige Teater og kan især godt lide Det Røde Rums forestilllinger. Den bedste forestilling, jeg har set i løbet af det seneste års tid, er nok deres »Metamorfoser«. Det er faktisk lang tid siden, jeg har været til koncert, men jeg har gjort det meget tidligere. Jeg elsker, når der er jazzfestival og synes for eksempel, at Vega er et fedt sted.«
Læs også: Mit København: Søs Egelind
Hvad ville du vise en turist?
»Havnebadet. Fordi jeg selv synes, det er så fedt, og det er sådan en vild ting ved vores by, at vi bare kan bade i havnen. Så ville jeg vise den hyggelige gamle del af Christiania, gå en tur ude ved voldene og se de gamle huse, hvor folk har indrettet sig i gamle militærbygninger og selv bygget små huse. Og så lige nuppe en kanalrundfart.«