»Mit islandske pas betyder frihed«

Stifteren af »Sundhedsrevolutionen« har netop udgivet en bog om anti-age. Selv holder hun sig sund ved at bruge naturen og vandrer ofte lange ture i de islandske bjerge.

Thorbjörk Haffsteinsdottir nyder at vandre i bjergene, gerne de islandske, hvor hendes rødder er. Fold sammen
Læs mere
Foto: René F. Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg gider ikke
spise pasta. Jeg kan slet ikke lide det. Det er ikke fordi, det er usundt eller ikke tilfører kroppen noget. Jeg synes, det smager mærkeligt. Jeg kan heller ikke lide junkfood uden smag og med for meget salt. Jeg spiser ellers stort set alt, men det skal være ordentlige råvarer. Som min morgenmad i dag: økologiske, friske blåbær med fløde og revet citronskal.

Jeg vil gerne
læse »Svalens fjer« af Sissel-Jo Gazan. Jeg har ikke læst nogen af hendes bøger før, fordi jeg næsten kun læser kogebøger og faglitteratur. Men jeg har mødt hende før og finder hende fascinerende, og så hun må også skrive fascinerende. Jeg træner for lidt i øjeblikket. Men jeg træner helst ved at svømme i havet eller vandre i bjerge. Det giver de bedste baller. Der er mange gode ruter på Island, for eksempel Strandir. Det skønneste sted på jorden. Jeg svømmer aldrig indendørs, jeg skal være, hvor jeg kan trække vejret.

Min bedste madoplevelse var
efter otte timer i en svedehytte på Island. Den suppe, vi fik bagefter, har jeg aldrig glemt. En grøntsagssuppe lavet fra bunden af to ceremonimestre med kraftige urter og grøntsager. I den sammenhæng smagte den bare så godt! Det gik op i en højere enhed.

Jeg vil gerne rejse til Costa Rica, hvor der er frodigt, og hvor jeg kan få mange forskellige naturoplevelser et sted. Jeg vil også gerne til Grønland og lære deres jagtmetoder. Der er en meget stærk fysisk side i mig, en overlevertype jeg gerne vil nære. Det er et fantastisk sted naturmæssigt med is og frisk luft.

Min kæreste ejendel er
et smukt armbånd, mine døtre har fået lavet specielt til mig af børstet sølv med tre små sten, som symboliserer dem. Det skiller jeg mig aldrig af med, og det er med mig overalt. Ligesom mit islandske pas. Det har jeg altid på mig, hvis jeg skulle finde på at rejse. For mig betyder det frihed.

Min største last er
helt sikkert is! Jeg er fuldstændig vild med flødeis, helst chokolade. På et tidspunkt var det Ben & Jerrys. Og så er jeg vild med splatterfilm og zombiefilm. En is og sådan en er højdepunktet.

Det bedste råd, jeg har fået
var da jeg rejste rundt i Thailand alene. Det var uden for turistsæsonen, der var næsten kun mig. Jeg mødte tilfældigt en munk, der kunne lidt engelsk. Han inspirerede mig til at opsøge det, der skræmmer mig. For at få tændt modet til at gøre noget ekstraordinært. Det har jeg altid tænkt tilbage på.

Jeg slapper bedst af
med at lave mad og eksperimentere i køkkenet, hvis det ikke er træning og at vandre i bjerge. Køkkenet er mit kreative hjørne, hvor jeg slapper af. Jeg bliver meget fokuseret og optaget af processen. Så sætter jeg noget musik på og laver alle mulige mærkelige ting og prøver en masse nye krydderier af. Nogle gange falder det heldigt ud, og andre gange er det ren katastrofe.

Sidst jeg gjorde nogen glad
var i sommer, da jeg sagde ja til min mand. Det var en af de mest fantastiske dage i begge vores liv. Vi blev gift, hvor mine rødder er helt mod nord på Island, kun omgivet af vores nærmeste familie. Det var ganske eventyrligt.