Min søn Anders Fogh

Hvis nu min 13-årige søn var et statsoverhoved, hvem ville han så være? Ikke verdens nemmeste spørgsmål.

Foto: Scanpix

Hvis du nu var.. – Årets Familiespil 2007

Deltagere: 3-8
Alder: Fra 8 år
Varighed: 30 min.
Pris: 199 kr.
Producent: Danspil

Slet ikke når svarmulighederne er hhv. Fogh, Castro, Putin, Berlusconi og Bush – og sønnen faktisk er en sød, nogenlunde ærlig og demokratisk dreng.

Det måtte selvfølgelig ende med, at Anders Fogh var den statsmand, der passede bedst på ham i familiespillet »Hvis du nu var...«, som er udråbt til Årets Familiespil 2007.

Spillet handler om at hæfte betegnelser på hinanden i en masse forskellige kategorier, hvilket faktisk er ret sjovt, selv om det umiddelbart kan lyde lidt søgt. Eksemplet med statsoverhovederne hører heldigvis til i den sjældne ende med de mere kiksede kategorier, som hverken børn eller voksne rigtigt kan forholde sig til.

Blandt de sjove kategorier er »Strandting«, hvor undertegnede selv var i skudlinjen. Flertallet mente, at jeg måtte være et »badehåndklæde«, men et mindretal bestående af den niårige holdt på at jeg var en »skovl«. da jeg havde behandlet hende helt urimeligt tidligere på dagen. Den sved! Jeg var dog glad for, at jeg trods alt ikke blev stemplet som »badebold«.

Vi brugte ca. halvanden time på spillet (incklusive opstilling og instruktioner o.s.v.) og gennemførte en runde på den Ludo-lignende spilleplade. Næste gang tager det nok en times tid, hvilket er passende.

Selve idéen med spillet – at hæfte betegnelser på hinanden – er ganske sjov og ofte rammende for både børn og voksne, selv om nogle kategorier kan være lidt søgte eller svære. Desuden er set-up’et lidt for omstændeligt efter de lidt ældre deltageres temperament, inkl. den 13-årige, som kun gav spillet tre stjerner. Lillesøster var oppe på fem, og de voksne deltagere landede på et firetal, som dermed også blev gennemsnittet for bedømmelsen af spillet.