Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Mette Karin Petersen elsker dyr. Hun elsker faktisk dyr så meget, at hun er utilpas ved at købe kød i supermarkedet. Alligevel er hun passioneret jæger.
Siden 2017 har hun som udgangspunkt kun spist kød fra dyr, hun selv har skudt:
»Når jeg skyder et dyr i skoven, ved jeg, at det har haft et godt liv.«
Ifølge en svensk undersøgelse fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) rangerer vildt kød højere end alle andre former for kød, når det gælder klimaaftryk, biodiversitet og indhold af kemiske pesticider.
»Der er mange, der er kritiske over for jagt. Men de tøver ikke med at købe grisekød i supermarkedet. Den holdning kan jeg ikke forstå,« siger Mette Karin Petersen.
Se Mette Karin Petersen på bukkejagt i videoen ovenfor.