Mediekommentar: TV 2s nye talkhow giver vist kun Abdel Aziz Mahmoud stive brystvorter

»Go' aften Live« på TV 2 har endnu ikke fundet sig selv. Til gengæld har det fundet »Aftenshowet« hos konkurrenten.

Jes Dorph-Petersen, Petra Nagel, Abdel Aziz Mahmoud og Natasja Crone er det garvede hold af studieværter, som på hverdagaftener styrer »Go' aften Live«. Fold sammen
Læs mere
Foto: TV2

»Jeg håber så meget, at det, du lige har sagt her, både til os og til seerne og til Linda, som kigger med...så – ikke? Gør det! Ikke? Det er godt.«

Kameraet zoomer ind på den velplejede hånd med de velmanicurerede negle i den rigtige turkisblå farve. Den har taget et solidt greb i en anden næve, der sidder i forlængelse af en overtatoveret arm, hvor ordet »Family« slynger sig et sted nær håndleddet. Natastja Crone, den ene af de to stjerneværter i det relancerede »Go' aften Danmark«, nu »Go' aften Live«, læner sig mod den detroniserede fodboldsspiller Nicki Bille med det alenlange syndsregister, holder ham fast med den ene arm, mens blikket er surret til hans.

»Prøv lige og hør her, det er en fodboldmor, vi har med at gøre her,« jubler medvært Abdel Aziz Mahmoud. »En mor til fodboldsønner«.

»Det er jeg meget stolt af,« pipper Nicki Bille.

»Så vi håber at se dig igen her med gode resultater. Tak skal I ha' begge to,« siger Abdel til forboldspilleren og den træner, der har taget ham til nåde efter gud ved hvor mange uheldige episoder, inklusive et par voldsdomme og senest et mordforsøg – på Bille selv – med et oversavet haglgevær.

»Tusind tak for jeres kærlighed«, siger Nicki Bille.

»Årh, du er god,« svarer Abdel.

Dybt åndssvag

Det er svært at være sig selv på TV. Det er rigtig svært at være sig selv, når man tydeligvis har fået at vide, at man skal være friskere i stilen. Byde på sig selv. Frem med følelserne, væk med manuskriptet, bort med filteret. Brug jeres personligheder, sig, hvad I føler. Som nu i ovennævnte ordveksling, tarveligt skrevet ud på baggrund af mandagens udsendelse. En samtale, der vidner om, at den kreative klasses interviewere har mere end almindeligt svært ved at tale med underklassen på TV uden at virke patroniserende og gebærde sig, som om den, de sidder over for, er det, man i gamle dage kaldte dybt åndssvag. Se, det gik jo straks bedre lige bagefter, da journalisterne Abdel og Natasja skulle tale med andre journalister, der har lavet true crime-podcasts. Her var tonen pludelig en anden. Her var hjemmebanefordel til fodboldmoren.

Det er svært at være sig selv på TV. Hvornår skal man skrue op? Dels for charmen, dels for kulden i hedebølgen. »Og jeg får stive nipples,« afrundede Abdel den indledende diskussion om temperaturen i studiet. Måske lige en tand for frisk?

Det er svært at være sig selv på TV. »Go' aften live« har stået og gloet ind ad vinduerne til Industriens Hus. Herfra sender de nemlig »Aftenshowet« hos konkurrenten, som »Go' aften Live« er kommet til at minde ikke så lidt om. Faktisk temmelig meget om. En makeover, der vidner om den mangel på fantasi, der råder i den danske TV-verden, hvor man har travlt med at kopiere hinanden i stedet for at kigge sig selv dybt i øjnene og finde på noget nyt og originalt. Hvor meget, vi faktisk end holder af Abdel og Natasja, Jes Dorph-Petersen og Petra Nagel, som alternerer i værtsrollerne, så er der ikke meget nyt under projektørerne.

TV 2s nye talkshow er indil videre ikke noget, andre end værten får stive nipples af.