Medie: Matthew McConaughey flirter fortsat med guvernørkandidatur

Matthew McConaughey har ifølge Politico foretaget opkald til vigtige donorer i Texas i forbindelse med sine overvejelser om at stille op som guvernør i Texas.

Ærketexaneren Mathew McConaughey spås gode chancer ved guvernørvalget i Texas til næste år – i hvert fald så længe han ikke vælger side. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Delmas/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den Oscar-vindende amerikanske skuespiller Matthew McConaughey har flirtet alvorligt med ideen om at stille op ved guvernørvalget i Texas i 2022, og som Berlingske tidligere har beskrevet, ville han have en god chance for at vinde over den regerende guvernør, republikaneren Greg Abbott.

Og nu har han ifølge det amerikanske medie Politico taget endnu et skridt. Skuespilleren, der er kendt fra film som »Wolf of Wall Street«, »Dallas Buyers Club« og »How to Lose a Guy in 10 Days«, har nemlig foretaget opkald til indflydelsesrige mennesker i texansk politik.

Amerikansk politik handler ofte om at have de rigtige mennesker bag sig, som kan skaffe kampagnebidrag og stemmer, og ifølge mediet har McConaughey talt med en moderat republikaner med dybe lommer og en direktør for et energiselskab. Det skal her nævnes, at – som det ofte er med amerikanske medier – historien er delvist baseret på anonyme kilder.

Opkaldene er angiveligt foretaget efter en meningsmåling, foretaget af Dallas Morning News og University of Texas, der viste, at McConaughey ville vinde valget med 45 procent af stemmerne mod 33 procent til den regerende guvernør, Greg Abbott, og 22 procent til andre kandidater.

Det vides ikke endnu, om McConaughey, hvis han skulle stille op, vil stille op for Demokraterne, Republikanerne eller som uafhængig kandidat, skriver Politico, og det kan også forklare noget af populariteten.

Republikaneren Greg Abbott har været guvernør i Texas siden 2015. Arkivfoto: Kevin Jairaj/USA Today Sports/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Fordi så længe han ikke vælger side, kan befolkningen tro, at hans holdninger passer til netop deres.

»Alle elsker dig, indtil du tager stilling. Lige nu er han et tomt lærred. Folk kunne tage til hans valgmøder for at møde en kendis, men det bliver anderledes, når han skal sige, om han er for eller imod abort eller 50 andre politiske emner, som ville have samme polariserende effekt på vælgerne,« siger en unavngiven ledende texansk republikaner til mediet.

Og selvom det måske kan virke pudsigt, at der skrives så meget om en skuespillers eventuelle kandidatur, så viser historien, at lignende kandidater godt kan klare sig godt.

Ronald Reagan var således tidligere skuespiller, da han blev præsident, Arnold Schwarzenegger blev valgt til guvernør i Californien, og Donald Trump var reality-tv-stjerne.

»Jeg er ærlig talt overrasket over, at folk ikke tager ham mere alvorligt. I USA er kendisstatus en vigtig faktor, og McConaughey er jo ikke ligefrem en C-liste-skuespiller, som ingen kan lide. Han har en klar appel,« siger Brendan Steinhauser, som er republikansk valgstrateg i byen Austin i Texas.