McDonald's store olieskift

McDonald's har fundet frem til den transfedtsyre-frie olie, som amerikanernes "fries" fremover skal koges i.

En gang pommes frites. <p><p><br>Kilde:<a href='http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:B1fries004.jpg'>WikimediaCommons</a>.<p>Med tilladelse jf. <a href='http://www.gnu.org/licenses/fdl.html'>GNU Free Documentation</a><p> Fold sammen
Læs mere

Den store burgerkæde har ledt i fem år efter en olie uden transfedtsyrer, som kan erstatte den nuværende fritureolie hos burgerkæden.

Olien er nu fundet og 1200 af koncernens amerikanske restauranter er allerede skiftet til den, meddeler McDonald's Corp, om ikke giver datoer for hvornår resten af de 13.000 restauranter i USA vil skifte til den nye olie.

Olien kommer fra firmaet Cargill og består mestendels af rapsolie iblandet olie fra soja og majs.

New York indførte sidste år et forbud mod for meget transfedtsyrer i restaurationsmad, som træder i kraft i juli i år. De amerikanske myndigheder anbefaler, at man spiser så få transfedtsyrer som muligt.