Marskandisere på musikteatret

Røde Kors popper up med en af deres genbrugsbutikker på en af Københavns dyreste adresser.

En Røde Kors-butik udgør scenografien til forestillingen »Boutique Requiem« på Københavns Musikteater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man kender lidt til huslejeniveauet i det indre København, er en marskandiser i Kronprinsensgade nok ikke det mest lukrative forretningskoncept, man kan præsentere banken for. Men her i weekenden dukkede de forvaskede 1970er-skjorter, dansktop-lp’erne, de brugte vinterfrakker og halvslidte sofaer op, da Røde Kors åbnede en af deres velkendte butikker i Københavns Musikteaters lokaler.

Frem til midten af marts er her Røde Kors-butik i dagtimerne, mens der om aftenen spilles forestillingen »Boutique Requiem« med Røde Kors-butikken som scenografi – en scenografi, der således skifter, hvis nogle af varerne er blevet solgt i løbet af dagen.

»Anders Lundorph, der har iscenesat forestillingen, ville gerne have en genbrugsbutik som scenografi, men i stedet for at bygge den op som kulisse, syntes jeg, at vi lige så godt kunne lave et rigtigt samarbejde med Røde Kors, som jo er superdygtige til at drive deres butikker,« fortæller teaterdirektør Allan Klie.

Klie overtog ledelsen af Københavns Musikteater i 2009. Sidste år placerede han 12 campingvogne på forskellige adresser i København, hvor teatrets kunstnere fik til opgave at skabe scenekunst ved at indgå i dialog med lokalbefolkningen – det gav over 700 københavnerhistorier.

»Kulturinstitutionerne må ikke blive for high brow. De gælder i stedet om at skabe teateroplevelser i genkendelige rammer, og alle kender en campingvogn eller en genbrugsbutik,« forklarer han.

Forestillingen »Boutique Requiem« er baseret på Peer Hultbergs hverdagseksistentialisme »Requiem« fra 1984 og har Lotte Andersen, Benjamin Boe Rasmussen og Allan Klie på rollelisten. Kenneth Thordal har skrevet otte sange til forestillingen, som bliver fremført af Bebe Risenfors og Bent Clausen, der bl.a. har spillet med Elvis Costello og Tom Waits.

»Boutique Requiem«, 21. februar - 14. marts, Københavns Musikteater, Kronprinsensgade 7, kobenhavnsmusikteater.dk