Maroon 5 skuffede lige så stort til Superbowl-show, som alle havde regnet med

Showet ved Superbowl har i år været omdrejningspunkt for en heftig politisk debat. Flere artister takkede nej til opgaven, men bandet Maroon 5 takkede ja. Dagen derpå høster de stor kritik for et kedeligt og intetsigende show.

Adam Levine, forsangeren i Maroon 5 optræder under halftime showet i Super Bowl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Larry W. Smith

Lidt over 13 minutter stod bandet Maroon 5 på scenen til Superbowl. Et show, der dagen derpå efter den årlige, store begivenhed i amerikansk fodbold vil gå over i historien som det mest forglemmelige, ligegyldige, uvæsentlige, søvndyssende og intetsigende af slagsen. Sådan lyder den rødglødende kritik i hvert fald.

De amerikanske anmeldere har fældet en hård dom over showet, og internettet har kørt sin sædvanlige paraderunde med kritiske kommentarer til det ellers så legendariske Super Bowl halftime show.

»Det var dynamisk fladt, grødet i kanterne, værdig til noget langt værre end hån: Et skuldertræk,« skriver The New York Times' anmelder. Magasinet Slate konkluderer, at »hele showet forsvandt fuldstændigt fra hukommelsen, få sekunder efter det sluttede, og da vi spolede båndet tilbage, gik TV-skærmen i solid beige.«

I forvejen har showet været genstand for en politisk racedebat i kølvandet på NFLs ageren i forhold til spilleren Colin Kaepernick og andre NFL-spillere, der i 2016 begyndte at knæle under nationalsangen som en kommentar til racemæssig vold mod afroamerikanere. Kaepernick må ikke længere spille for ligaen og har anklaget NFL for bevidst at presse ham ud efter hans knælen. I år foregik Superbowl i byen Atlanta - Martin Luther Kings fødeby og et af de store arnesteder for amerikansk hip-hop. Med alt det lagt sammen gav Maroon 5 en kontroversiel accept til at optræde. Under showet havde bandet gæsteoptræden fra rapperne Big Boi og Travis Scott.

Nej tak til bandet

Maroon 5 er blevet karakteriseret som det hvide USAs klud i ansigtet til racedebatten. Samtidig har NFL undladt at afholde den traditionelle pressekonference med de optrædende kunstnere for at afværge kritik.

Magasinet Variety har tidligere kaldt dette års halftime show for »musikkens mindst attraktive job«, og store musiknavne som Cardi B, Pink og Rihanna har angiveligt sagt nej til opgaven for at støtte de afroamerikanske spillere. Over 114.000 borgere skrev under for at få Maroon 5 af scenen, og borgerrrettighedsgrupper kontaktede forud for begivenheden musikere for at overtale dem til at sige nej tak til opgaven med at optræde.

Tidligere har artister som Justin Timberlake, Lady Gaga og Beyonce stået på scenen og kastet stjernestøv over showet, der bliver set af flere millioner verden over. Herhjemme skriver Politikens anmelder, at showet »var en komplet intetsigende og farveløs omgang poprock uden personlig karakter eller tilstedeværelse«.

Hos The Atlantic skriver anmelderen, at Maroon 5 lykkedes med det, der hele tiden synes at have været bandets skjulte og skræddersyede agenda til politisk spændte tider: At blive glemt.