Mange mænd savner seksuel nærhed

Det er en udbredt fordom, at mænd bare vil have hurtig sex, viser ny spørgeskemaundersøgelse.

Foto: Foto: Mike Wilson Scanpix/Scope
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kvinder vil have alenlange forspil, og mænd vil bare i gang hurtigst muligt. Nogenlunde sådan lyder fordommen. Men ofte er virkeligheden ude i de danske soveværelser en helt anden.

Det skriver 24Timer mandag på baggrund af en ny undersøgelse, som avisen har foretaget i samarbejde med analysefirmaet YouGov.

Undersøgelsen bygger på svar fra 1.027 repræsentativt udvalgte danskere, og den viser, at omregnet omkring 450.000 mænd savner mere intimitet i sexlivet. Det samme gælder 'kun' for rundt regnet 275.000 af de danske kvinder.

At problemet er størst hos mændene kommer ikke bag på sexolog Flemming Bogø. Ifølge ham er mænds behov for seksuel intimitet et tabubelagt område. Og for mange mænd er den manglende intimitet den direkte årsag til rejsningsproblemer og seksuel præstationsangst.

- Stort set alle de mænd, der henvender sig til mig, har problemer med intimiteten. Disse mænd vælger eksempelvis enten at gå tidligere eller senere i seng end partneren, tager arbejde med hjem eller på andre måder forsøge at undgå en pinlig konfrontering. Kvinderne bliver ofte først opmærksomme på mandens behov for intimitet, når vi får talt om det, siger Flemming Bogø til 24timer.

Sexologen Bernadette Grandjean genkender problemet og fortæller, at det er en udbredt fordom, at mænd bare vil have hurtig sex, mens kvinder vil have kærlighed.

- Jeg er faktisk ikke overrasket over at høre, at det i høj grad er mændene, der savner mere intim sex, for nutidens stressede, moderne husmødre har det med at forsvinde væk i tankerne, når de har sex. Rigtig mange kvinder er meget i hovedet, men ikke særlig meget i kroppen. De kommer til at ligge og tænke på vasketøj, på at de skal have mad med til buffeten i børnehaven på fredag, eller at nu er klokken også blevet mange, og hun skal tidligt op. Det kan manden sagtens mærke, hvis han ikke kun er optaget af selv at få udløsning, siger Bernadette Grandjean til 24timer.

Begge sexologer mener, at det er et sundhedstegn, at mænd erkender, at de ønsker mere intimitet.

Læs flere artikler om sex og kærlighed.

AKS