Mads Christensen: Når det kommer til stykket, er der ikke nosser nok på Christiansborg

Der var engang, hvor det »at have nosser« ikke i sig selv var bundet op på en traditionel kønsfortolkning. I dag kunne man godt savne lidt gode nosser i statsadministrationen.

»Tilbage står, efter denne uges skærmydsler i »Gak og løjer på Borgen«, at finansministeren fik klippet sine nosser. Noget så eftertrykkeligt,« skriver Mads Christensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Christensen

Hvis der er noget, der præger vores nutid, så er det en generel og allestedsnærværende uvilje mod testikler i særdeleshed og mandighed i enhver bred almindelighed.

Men der var engang, hvor det »at have nosser« ikke i sig selv var bundet op på en traditionel kønsfortolkning.

At have nosser betød sådan noget i stil med, at man havde vilje og mod til at sætte sig igennem. At man var risikovillig og standhaftig. At man kunne stramme røvballerne op og sige B, når man havde sagt A ...

Man havde nosser.

»Nå ja, ude af øje, ude af sind. Men hvor er nosserne? Vil vi grøn omstilling eller ikke?«


Masser af kvinder har gennem tiderne haft nosser!

I dag kunne man godt savne lidt gode nosser i statsadministrationen.

Selv har jeg som flittig lægmandsbruger af det muntre realityshow, vi kunne kalde »Gak og løjer på Borgen«, fulgt nøje med i dansen om elbilerne.

Der er ingen tvivl om, at det føles godt i maven, at fremtidens biler ikke hverken larmer eller ryger, tro mig, det er jeg fuldt og helt tilhænger af.

Jeg ved godt, at jeg i andre biltossesammenhænge taler varmt for sportsvogne med mange hestekræfter, men bare fordi man elsker én, behøver man vel ikke hade alle de andre?

Også jeg er overbevist om, at fremtidens biler kommer til at bevæge sig rent, grønt og stilfærdigt. Jeg er er bare ikke heeeeeeelt sikker på, at det kommer til at ske ved hjælp af lithium-ionteknologi.

Men har man sagt A, må man også forventes at sige B, og på Christiansborg har man lovet uendelige mængder af elbiler om snart ... Og derfor er det altså svært ikke at fnise lidt i skægget, når så de, der rent faktisk VED noget om sagen og ikke bare følger deres mavefornemmelse, i dette tilfælde Anders Eldrup og hans elbilkommission, kunne berette, at det dér med en million elbiler i 2030 ... ikke bare ikke var en særligt god idé, men også ville være kæberaslende dyrt, OG at regningen som sædvanlig skulle betales af fattigrøvene i rendestenen. De, der sikkert hjertens gerne ville køre omkring i en skinnede ny grøn Tesla, men af omstændighedernes nådesløse vej er strandet i en udkneppet diesel-sorteper.

Bemærker I, hvordan politikerne, i takt med, at det går op for dem, at elbilerne sælger elendigt, nu er begyndt at regne hybridbilerne med som grønne biler?

Og så – pokkers da også –kunne man forleden i Politiken læse, at nye undersøgelser viser, at plug-in-hybridbilerne udleder lige så meget CO2 som en almindelig dieselbil.

Jamen altså ...?

I den forgangne uge kunne denne avis referere til VDIs (Verein Deutscher Ingenieures) nye analyse af elbilernes grønhed ...

SURPRISE!!

De er slet ikke så grønne, som det ellers føles i maven … Goddamn videnskab kommer her igen og igen og spolerer den gode stemning!

Jovist, elbilen prutter ikke, når den glider op og ned ad de friserede boulevarder i Vedbæk, Hasseris og Risskov, men den sviner ad helvede til i Den Demokratiske Republik Congo, hvor kobolten udvindes af kranke børnearbejdere i møgbelortede miner …

Nå ja, ude af øje, ude af sind. Men hvor er nosserne?

Vil vi grøn omstilling eller ikke?

Grønne biler eller ikke?

Lur mig, om ikke der stiiiiiille og roligt bliver bakket ud af de forkromede elbilambitioner over det næste par år.

Når det kommer til stykket, er der ikke nosser nok på Christiansborg.

A … og så ikke B.

Nå! Heldigvis kom finansminister Nicolai Wammen på banen med et håndgribeligt grønt omstillingsforslag, som batter:

Kødfrie dage i statens kantiner. To om ugen. Det skal nok få afsmeltningen af polernes iskapper standset!

SÅDAN!!

Handling! Vilje! Initiativ! Fremdrift! NOSSER! Har de mon intet lært? Spørger jeg som amatørbetragter.

Kig dog på »Star Trek«:

Raumschiff Enterprise møder en fjern planet. Kaptajn Kirk beslutter at undersøge sagen. Af sted med et landing party: Ham, altså Kaptajn Kirk, Spock og Zulu.

Med sig har de tredje matrosafløser Larsen ...

Hvem mon får hovedet bidt af af det slimede rummonster, inden der er gået fem minutter ...?

Finansministeren skal sgu da ikke fremkomme med så tåget og uafprøvet et forslag om noget micro management-noget om, hvilken frokost en arbejdsmand fra Vej & Park skal spise ... Og da slet ikke, hvis ikke der skal andet et et pip fra Morten Messerschmidt til, før han trækker i land igen.

Der må da være vigtigere finansagtige forhold for Nicolai Wammen at tage sig af i disse for vort land så alvorlige tider? Og der må da på Christiansborg være en eller anden tredje matrosafløser, man kan sende i forvejen og lige teste grøn-frokost-forslaget af med?

En eller eller anden 14 årig skolepige-praktikant, der kan ofres i den gode sags tjeneste?

Tilbage står, efter denne uges skærmydsler i »Gak og løjer på Borgen«, at finansministeren fik klippet sine nosser.

Noget så eftertrykkeligt.