Lysende kunst i Ørestad

Galleri kickstarter stor udstilling med lyskunst med åbning af værket »Ants« i Ørestad Nord.

Kunstneren Epís værk »Runner« på IT-universitetets facade. Epí er en af de kunstnere, der medvirker under udstillingen Luminat i Ørestad Nord fra den 11. januar. Fold sammen
Læs mere

Egentlig skulle den stort anlagte lysudstilling Luminat i Ørestad Nord først finde sted i næste måned, men vi befinder os jo i årets mørkeste tid, så hvorfor ikke tage forskud på glæderne?

I hvert fald kan man allerede fra i morgen opleve åbningen af værket »Ants«, der vil være en forsmag på, hvad man kan forvente sig, når Luminat for alvor bliver sat i gang i Ørestad i midten af januar i det nye år.

»Ants« er skabt af den unge og spirende kunstner Jesper Carlsen, der sammen med kunstnerne Viera Collaro, Steven Scott, Christina Bredahl Duelund og Epí, står bag Luminat. Værket vil blive tændt ved Tietgen-kollegiets opgang 18 fra klokken 17 og vil lyse frem til den 1. januar. På åbningsaftenen vil man desuden få en unik mulighed for at møde kunstneren og de øvrige gallerister, der vil fortælle om selve værket og hele kunstudstillingen, der åbner officielt den 11. januar.

Udstillingen Luminat kommer samlet set til at bestå af seks lys- og mediekunstværker, specielt skabt til Ørestad Nord. Værkerne vil være forskellige reflektioner over områdets særlige karakter og vil danne unikke æstetiske udtryk i mørket. Det er kunstnernes håb, at værkerne tilsammen vil skabe en moderne, poetisk kunstkulisse, der vil gøre beboernes gåture i det vintermørke og kolde Københavnsområde til en spændende og berigende oplevelse.

Hele projektet er blevet til i et samarbejde mellem en lang række samarbejdspartnere og sponsorer heriblandt Arealudviklingsselskabet, hvis adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen vil åbne Luminat ved IT-universitetet den 11. januar.

»Jeg glæder mig meget til udstillingen. Lys er noget, vi alle sammen trænger til her i vintermørket, og jeg er sikker på, at Ørestad Nord vil danne en smuk baggrund for de her specielle lys- og medieværker, som jeg tror, vil inspirere alle, der færdes i Ørestad,« siger Jens Kramer Mikkelsen.

Galleriet Illumenart har i øvrigt flere lys- og medie-kunstudstillinger i støbeskeen i Ørestad i forlængelse af, at politikerne i Københavns Kommune nu vil satse mere på lyssætning af København.

Blandt andet har grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter engageret Illumenarts til at udtænke et koncept for en kunstnerisk belysning af parkområdet Grønningens landskabelige nord-sydgående sti og broer.

Illumenarts har valgt, at belysningen skal holdes i afdæmpede blå og grønne nuancer, der skaber et poetisk lys, og som matcher parkområdets grønne og blå elementer. Stibelysningen anlægges i forbindelse med en landskabelig udbedring af parkområdet i løbet af vinteren 2007-2008.

Hvad: Kickstart af udstillingen Luminat med åbning af værket »Ants«

Hvor: Ved Tietgenkollegiets opgang 18, Ørestad Nord.

Hvornår: Den 22. december kl. 17-18.