Linda P: Meget nemmere at være i et forhold med en mand

Kvinder har altid en skjult agenda, mener Linda P, der har været kæreste med både mænd og kvinder.

Linda P er primært kendt som komiker med et bredt repetoire fra TV, film og teater, men nu går det 31-årige multitalent også til musikken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Linda P er ikke en særlig høj kvinde. Men alligevel fylder hun meget, når hun indtager et rum.

Mange danskere har således de seneste ti år ladet sig underholde af den 31-årige stand up komiker, der har drevet det vidt inden for tv-satire, film, teater samt musicals for ikke at tale om hendes one woman shows.

LÆS OGSÅ: "Jeg tænkte: Ej hvor vildt, at jeg kysser med en pige. Men jeg vidste med det samme, at det det helt rigtige"

Nu udgiver hun sit debutalbum med titlen 'Just Divorced', der indeholder en håndfuld af de sange, der har optrådt i forbindelse med hendes shows, samt fem helt nye sange, der har den svære kærlighed som omdrejningspunkt.

Vi har fanget hende til en snak om, hvornår hun fandt ud af, at hun var til kvinder, hvad det dummeste, hun har gjort i kærlighedens navn, er, og hvilke dårlige sider, hun har.

Han serverede mig en "abehjerne"
Fortæl om din første store kærlighed – og om, hvorfor det ikke gik i sidste ende?

»Han hed Rasmus, og vi var sammen i ni år. Han var, ligesom jeg, bygningsmaler og gik og arbejdede på samme plads. Han var sjov og skarp, hvilket står højt på min liste. Og vigtigst af alt; han skænkede mig ikke et blik på noget tidspunkt. Jeg var kun 15 og sad og græd på mit værelse over, at han ikke var min. En dag blev min mor træt af at se mig sidde og tude, så hun hev mig ind i en taxa og ud til dér, hvor han boede. Han tog mig med på en bar og serverede mig en "Abehjerne", som består af Baileys, rom og rød sodavand - rystet, så det ligner en abehjerne. Og jeg var solgt. Siden flyttede vi sammen og var meget glade i ni år. Jeg stoppede aldrig med at elske ham, jeg havde bare nogle ting, jeg var nødt til at gøre. Jeg fandt ud af, at der var nogle tøser jeg måtte ud at kysse på«.

LÆS OGSÅ: "Jeg brugte ånssvagt meget energi på mænd, som ikke ville mig"

Hvordan fandt du ud af, at du var til kvinder?
»Det gjorde jeg først, da jeg var sammen med én. Der var en smuk tyrkisk pige i Aarhus, som hev mig med op på et hotel. Hun var 100 procent til piger, hvor jeg bare ville have det sjovt og tænkte, hvorfor ikke? Hun fortalte mig, at jeg kunne gøre, hvad jeg ville - og det gjorde jeg så og var klar over, at der var en hel del ved min seksualitet, som jeg havde overset, trods det, at mine kollegaer havde fortalt mig det længe«.

Hvilke forskelle er der på at være i et forhold til kvinder i forhold til mænd?
»Det er nok meget generaliserende det her, men to kvinder i et forhold holder sjældent særlig længe ad gangen. Enten er der for meget modstand fra begge parter, eller også er der ingen overhovedet. Det er derfor, at lesbiske kvinder typisk er sammen med så mange forskellige. Det er svært for en kvinde at finde en anden kvinde, som kan holde styr på hende, for så bliver det kedeligt, og man søger hurtigt en ny vej.

LÆS OGSÅ: Her er de 11 lækreste mænd med kaffe på Instagram

»Nu kan jeg kun tale for mig selv, men der er også enormt meget usikkerhed og falsk bekræftelse, forbundet med de hurtige skift. Der er ingen tvivl om, at det er nemmere at være i et forhold med en mand. Hvor kliché det end lyder, så siger mænd det, de tænker. Det er altid en kamp at holde styr på en kvindes følelser, skiftende meninger og skjulte agendaer, når hun siger noget. Jeg har efterhånden anerkendt mit uendelige dilemma. Jeg elsker kvinder, men er 99 procent sikker på, at jeg ikke finder én, jeg ville kunne leve sammen med«.

Hun ville ikke have mig
Hvad har livet lært dig om kærlighed?

»Den er svær. Jeg er grundlæggende en usikker person. Derfor har jeg altid sikret mig, at jeg har været den første til at gå, så jeg aldrig ville være den, der blev forladt. Folk fortalte mig, at det var en kynisk taktik, og at jeg aldrig ville vinde noget, hvis ikke jeg forelskede mig. Det gjorde jeg så, lod mig falde helt, tog mig sammen og ændrede min livsstil - men så ville hun ikke have mig. Så livet har lært mig, at man slår sig på kærligheden. Men dén erfaring har til gengæld også lært mig, at kærlighed er mange ting. Og lige nu er det min familie. Med dén form for kærlighed går man sgu aldrig galt i byen«.

Hvad er det dummeste, du har gjort i kærlighedens navn?
»Der er en del. Men fælles for dem er, at jeg har spildt folks tid. Jeg skulle ikke have gået i så lang tid med visheden om, at jeg ville forlade dem, uden at sige noget. Så et godt råd er: Lad være med at trække tiden ud, fordi du ikke kan håndtere tanken om, at den anden bliver ked af det. Det er gennemført egoistisk. Så ved du, at du ikke kan være i det, så sig det. Af med plastret. Det andet er langt værre. Det er ikke fair at ødelægge andre, fordi man selv er fucked«.

LÆS OGSÅ: Medina: "Jeg har aldrig haft en kæreste før, der gav mig overskud, aldrig"

Hvad har kærligheden lært dig om kvinder?
»At være på vagt og huske på, hvem jeg er. Det har været yndlingsbeskæftigelse nummer ét, for de kvinder jeg har kendt, at forsøge at lave om på mig. Et par gange har jeg også været tæt på at ryge i fælden. Jeg er temmelig let påvirkelig, hvis man nusser mig i nakken. Det er ikke så godt. Med fare for at lyde som en lille hundehvalp, der bare er et offer for alle de onde kvinder selvfølgelig. Jeg har bare mødt et par stykker, hvor det handlede langt mere om at få mig overbevist om, at jeg skulle være i et forhold med dem, end egentlig ægte ren kærlighed«.

Hvilken historie vil du gerne fortælle med din nye plade?
»Der er ingen tvivl om, at det er en comedy-plade. Det er sjov og ballade, og jeg har valgt at kalde den "Just Divorced", fordi jeg gerne vil synge om nogle - i grunden lidt tunge - emner om kærlighed, men på en sjov måde, så det hele ikke bliver så højtideligt. Som sagt har jeg kun slået mig på kærlighed én gang – dengang med Rasmus. Derfor er der også kun én sang på pladen, der er alvorlig. Jeg tror selv, man kan gætte hvilken én«.

Jeg er ganske ulidelig
Hvad synes du, er det mest udfordrende ved kærlighed?

»At man aldrig er helt i mål«.

Hvordan opfører du dig, når du er nyforelsket?
»Som et barn i en slikbutik. Nu har jeg kun været forelsket en enkelt gang, men da kunne jeg slet ikke klare, at hun gik i kiosken. Så skulle hun kun være væk i halvandet minut. Jeg tror, jeg er ganske ulidelig i den tilstand«.

LÆS OGSÅ: "Jeg har oplevet at afvise en pige, fordi jeg ikke havde lyst til sex"

Hvilke sider har du, der er svære for en partner at leve med?
»Ingen. Jeg er perfekt (griner stort)! Det tør jeg slet ikke gå i gang med at svare på. Lad os nøjes med at sige, at jeg bygger en medalje af diamanter til den første kvinde, der kan holde ud være i et forhold med mig«.

Hvad betyder kærlighed for dig?
»Kærlighed betyder alt. Jeg elsker kærlighed. Den er så simpel, hvis den er ægte, og så er man ikke i tvivl, når den er der. Der er desværre stadig nogle, der har misforstået den. Der er så mange, der er i forhold, som ikke elsker hinanden, og så mange, som ikke er sammen, hvor det er tydeligt, at der er kærlighed imellem dem. Det er synd, for den er så vigtig. Jeg er fan«.

»Just Divorced« kan købes på iTunes fra d. 31. august, og dagen efter kan Linda P opleves i en intimkoncert på Comedy Zoo i København.

LÆS OGSÅ: Efter 40 dates: "Jeg er blevet mere hård følelsesmæssigt"

LÆS OGSÅ: "Vi tror, at det er muligt at være lykkelig i døgndrift"

LÆS OGSÅ: 5 situationer hvor det er okay at lyve

Artiklen er oprindeligt publiceret på Eurowoman.dk