Lars Seier om Kussesumpen: »Give me a f..... break!?«

Lars Seier Christensen er mildest talt harm over teaterkollektivet Kussesumpen, der i weekenden afholder en fundraising for at samle ind til en genopsætning af stykket under samme navn. Den tidligere bankdirektør kalder det »en ynkelig attitude«.

Lars Seier Christensen langer i et Facebook-opslag ud efter Kussesumpen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

»Give me a f..... break!?«

Sådan skrev Lars Seier Christensen, der er tidligere direktør for Saxo Bank, torsdag på sin facebookprofil. Baggruden var den fundraising, som teaterkollektivet Kussesumpen afholder på Teatret ved Sorte Hest i morgen, lørdag.

Berlingske skrev tidligere på ugen om Kussesumpen, der i marts vil genopsætte stykket under samme navn, som første gang blev opsat i 2017 og igen i 2018 under CPH Stage. Målet med fundraisingen er at samle penge ind til genopsætningen.

»Vi håber selvfølgelig at samle nogle penge ind, og vi håber at komme op og kysse de 10.000 kroner. Men intentionen er i lige så høj grad at invitere alle interesserede til en spændende aften med plads til debat. Fundraisingen skal være en sjov oplevelse, hvor gæsterne har lyst til at deltage i debatten om de emner, som vi i Kussesumpen berører. En aften vi alle bliver klogere af,« sagde Jacobe Orry, der er teaterchef i Kussesumpen og som i dette års genopsætning instruerer stykket, i mandags til Berlingske.

Og det er dette, som har fået Lars Seier Christensen til tasterne:

»Det er sgu lidt utroligt, at folk tror, de har krav på andre menneskers penge. Det er også utroligt, at en hel gruppe mennesker, der drømmer om at opsætte en teaterforestilling ikke imellem sig selv kan skaffe 10.000 sammen. De kan ikke ville det særligt meget, hvis ikke de selv kan kradse det beskedne beløb sammen og i stedet forventer, at vi andre betaler for deres hobby.«

Kussesumpen afholder en fundraising lørdag på Teatret ved Sorte Hest. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto/Hans Hersoug.

En ynkelig attitude

Det koster interesserede 100 kroner at deltage i fundraisingen, som finder sted i morgen. Aftenens program indeholder et oplæg fra debattør og forfatter Geeti Amiri, hvorefter der vil være en paneldebat – styret af Karen Dich, der også er en del af Kussesumpen – hvor debattør og forfatter Ekaterina Krarup Andersen, instruktør Zinnini Elkington og teaterdirektør Maria Vinterberg vil tale om, hvordan der kommer flere interessante kvindefigurer på teaterscenerne og filmlærrederne. En debat som Kussesumpen håber, at aftenens gæster vil tage del i.

I mandagens indlæg udtrykker Jacobe Orry sin frustration over, at stykket i 2017 ikke kunne få støtte, selv om gruppen dengang søgte adskillige fonde. Den erfaring har medført, at teaterkollektivet ikke gentager forsøget i år og i stedet går egne veje med fundraisingen.

»Jeg synes, det er meget problematisk at en forestilling, der har et lidt kontroversielt navn, og som omhandler kvinder, der er i 20erne, ikke er en forestilling, man har lyst til at støtte. Det er et kæmpe problem, og det undrer mig, at det er sådan.«

Sådan ser Lars Seier Christensen dog ikke på det, og i sit opslag sætter han med ordene »Meget problematisk. Et kæmpe problem??« stort spørgsmålstegn ved den udtalelse. Han afslutter sit indlæg med at kalde Kussesumpens fremgangsmåde for »en ynkelig attitude«.