Lady Gaga bærer en af verdens største diamanter til oscarshow

Den verdensberømte Tiffany-diamant blev natten til mandag båret af Lady Gaga.

Den enorme gyldne Tiffany-diamant kan her ses om Lady Gagas hals, da hun holder sin takketale ved nattens oscaruddeling. Hun vandt prisen for Bedste Sang. Mike Blake/Reuters Fold sammen
Læs mere

Da "A Star is Born"-stjernen Lady Gaga ankom til nattens oscaruddeling, var det med en af verdens største diamanter rundt om halsen.

Tiffany-diamanten er på 128,65 karat. Foruden Lady Gaga har kun to andre kvinder båret diamanten offentligt.

Diamanten blev fundet i Sydafrika i 1877 og har siden været udstillet i New York, Sydafrika, London og Paris.

Den første til at bære diamanten var diplomathustruen Mary Crocker Alexander Whitehouse. Hun havde den på til Tiffany-ballet i Newport i 1957.

Fire år senere - i 1961 - bar skuespillerinden Audrey Hepburn den i forbindelse med lanceringen af filmen "Breakfast at Tiffany's".

Da sangerinden Lady Gaga natten til mandag gjorde sin entré på den røde løber i Los Angeles, overskyggede den gule diamant hendes sorte, stropløse kjole fra Alexander McQueen og platinblonde hår.

Det verdenskendte modemagasin Vogue omtaler diamanten som "det måske mest ikoniske oscarsmykke".

I 1972 var diamanten til salg for fem millioner dollar, svarende til cirka 33 millioner kroner. Ifølge Vogue er Tiffany-diamanten i dag knap 200 millioner kroner værd.

Selv om Lady Gaga skal levere diamanten tilbage, når nattens festivitas er overstået, får hun lov til at beholde et andet dyrebart minde.

Sangerinden vandt nemlig en Oscar i kategorien Bedste Sang for sangen "Shallow", som hun har skrevet med musikproduceren Mark Ronson.

Gaga var også nomineret til en Oscar for Bedste Kvindelige Hovedrolle for sin rolle i filmen "A Star is Born".

Prisen gik i stedet til Olivia Colman, der vandt for sin rolle i "The Favourite".

/ritzau/