Lad computeren bestemme koncerten

En ny hjemmeside hjælper dig med at huske, hvornår dit yndlingsband spiller i nærheden af dig.

Træt af at stå bagerst i køen efter koncertbilletter? Ny hjemmeside hjælper dig med at finde koncerter med dine yndlingsbands. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Er du typen, der først finder ud af, at dit yndlingsband gæster København, når du ser anmeldelsen i avisen eller hører dine venner snakke om, hvor fantastisk koncerten var? Eller har du svært ved at gennemskue, om de nye bands, der spiller på Vega eller Loppen og den dj, der styrer festen på Culturebox, er noget for dig? Så er der hjælp på vej fra en ny hjemmeside, der ud fra den musik, du har liggende på din computer, anbefaler koncerter i nærheden.

Den personlige koncertkalender fungerer på den måde, at den gennemsøger musikbiblioteket på computeren og sammenholder det med den elektroniske database over kulturelle arrangementer, Kultunaut. På den måde kan man på en overskuelig og nem måde få at vide, hvor og hvornår ens favorit-bands spiller og med et enkelt klik bestille billetterne on-line. Samtidig kan man få koncertkalenderen lagt ind på sin mp3-afpillers kalenderfunktion, ligesom man kan se koncerterne i det elektroniske kalendersystem Outlook eller på iGoogle.

Det er to danskere, der står bag myeventcal.com, som hjemmesiden hedder. Nemlig balletdanser ved Det Kongelige Teater, Julien Ringdahl og hans påklæder Kristoffer Kjelby. Det kan undre, hvad der får to inden for ballet til at lave en hjemmeside med en koncertkalender, men det er der en forklaring på.

»Jeg har boet i New York, hvor jeg arbejdede på New York City Ballet, og derovre købte jeg altid Time Out-kalenderen. På den måde havde jeg totalt check på, hvad der skete. Men da jeg kom hjem igen, syntes jeg, det var sværere at finde informationer om koncerter her, så jeg gik altid glip af det, jeg gerne ville høre,« siger Julien Ringdahl og tilføjer, at målgruppen fortrinsvis er unge under 30 år, der er flasket op med Ipods og lignende mp3-afspillere.

Man kan også få kalenderen til at anbefale koncerter med kunstnere, som man ikke kender eller i hvert fald ikke har noget musik af på sin computer. På den måde kan man lære nye bands at kende, der minder om ens foretrukne musik. Det er meningen, at systemet på sigt også skal kunne give påmindendelser på sms eller mail lige så snart, der er billetter ude til en koncert, der ligger inden for ens musiksmag, så man kan nå at få billetter, inden de er udsolgt. Via sms kan man allerede anbefale koncerter til sine venner, men der er planer om at integrere systemet i Facebook, så det også kan blive en del af ens netværk der.