Kunstværk af Damien Hirst blev købt for 800 dollar – nu forventes det at indbringe cirka to millioner

En større samling af den britiske kunstner Damien Hirst bliver sat på auktion i London, heriblandt et medicinskab, der blev solgt for 800 dollar i 1989.

Foto: VALERY HACHE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et kunstværk af Damien Hirst, der blev købt for 800 dollar i 1989, forventes at opnå en pris på mellem 1,6 millioner til 2,3 millioner dollar, når det kommer på auktion i London i næste måned. Det skriver CNN.

Kunstværket »Bodies«, der har fået navn efter en sang af punkgruppen Sex Pistols, består af et medicinskab fyldt op med alt fra øjendråber til hudcreme og blev købt af kunstsamleren Robert Tibbles i 1989, da Damien Hirst var et forholdsvis ukendt navn. Han slog igennem som en del af kunstbevægelsen Young British Artists, og »Bodies« er et af 30 værker, der bliver solgt af auktionshuset Phillips, i en samling fra denne gruppering af kunstnere. Samlingen forventes i alt at indbringe fem millioner dollar.

Ifølge auktionshusets webside er sælgeren en bankmand, som begyndte at samle på kunst på et tidspunkt, da Young British Artists var med til »forvandle moderne britisk kunst«.

Hirst blev den mest kendte af de nye kunstnere og brugte hyppigt dagligdags objekter i sin kunst. Siden blev han berygtet for at bruge udstoppede dyr i sin kunst og for at opnå rekordhøje priser for sine værker. Hans værk »Den gyldne kalv«, som er en kalv nedsænket i et akvarium fyldt med formaldehyd, blev solgt for 13,4 millioner dollar i 2008.