Krudt og knald i Experimentarium

Experimentarium gentager igen i år sit populære fyrværkerishow med masser af krudt og kanonslag og gode råd om, hvordan man skyder det nye år ind uden at komme til skade.

Foto: Henrik Pyndt Sørensen Fold sammen
Læs mere

Gigantiske heksehyl flænser luften, mens krudtrøgen lægger sig som en dyne over rummet. Hele seks gange mellem jul og nytår kan fyrværkeriglade københavnere opleve et gigantisk og ildsprudlende fyrværkerishow i Experimentarium i Hellerup - vel at mærke så længe sigtbarheden tillader det ...

Showet er en gentagelse af sidste års store succes, hvor der under showet bliver fortalt om fyrværkeri som kemi, håndværk og kunst. Med et naturvidenskabeligt udgangspunkt forklares der om de kemiske processer og man giver sågar publikum en opskrift på krudt – dog uden at man derved har mulighed for at gå hjem og fremstille sine egne bomber - dertil er processen for kompliceret. Det er Experimentariums egen fyrværkerimester, der sætter fut i krudttønden fyldt med raketter, fontæner og romerlys og han stopper ikke før, de forsvinder i røgen - det varer cirka 35 minutter. Faktisk udvikler showet så meget røg, at Experimentarium sidste år var nødt til at slukke for deres brandalarm og ringe til brandvæsenet inden de gik i gang. Ellers ville Gentofte Brandvæsen stå udenfor døren efter et øjeblik.

Men fyrværkeri er som bekendt ikke blot fest og farver. Det er også forbundet med en stor risiko at fyre krudt af nytårsaften. Derfor indeholder showet også en række gode råd om, hvordan man skal agere, når klokken slår 12. Blandt andet fortælles der om hvor galt det kan gå og hvorfor det hvert år sker så mange ulykker med uforsigtige nytårsgæster. Experimentarium selv skorter heller ikke på sikkerheden under deres egne fyrværkerishows, der foregår indendørs.

Hvad: Fyrværkerishow på Experimentarium

Hvor: Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup

Hvornår: 28., 29. og 30 december klokken 12.00 og 15.00. (Showet varer cirke 35 minutter).

Hvor meget: Almindelig entré. Voksne 125 kroner og børn 80 kroner. Der er adgang til alle arrangmenter i Experimentarium.