Kritikere håner Jordan B. Peterson for at søge hjælp til afvænning

Den verdenskendte forfatter til bogen »12 regler for livet - en modvægt til kaos« har ladet sig indlægge på et afvænningscenter for at få hjælp til at komme af antidepressiv medicin.

Den 57-årige forfatter og universitetsprofessor Jordan B. Peterson er blevet indlagt på et center i New York for at blive medicinafvænnet. Arkivbillede.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Mark Sommerfeld MARK SOMMERFELD

Den verdenskendte og omstridte psykolog og forfatter Jordan B. Peterson, der er blevet mangemillionær på bøger som »12 regler for livet - en modvægt til kaos«, og som er kendt for sin opposition til den politiske korrekthed, har ladet sig indlægge på et afvænningcenter i New York.

Det fortæller hans datter Mikhaila Peterson i en video, som hun har lagt på sin Youtube-konto.

»Jeg har aldrig set min far sådan her. Han har det forfærdeligt. Det knuser mit hjerte,« siger den 27-årige slankeblogger i sin over otte minutter lange video.

Den 57-årige forfatter begyndte at tage angstdæmpende medicin af mærket Clonazepam for at dæmpe sine stresssymptomer, som han havde pådraget sig som følge af sin hustrus kamp med kræft og andre sygdomme. Ifølge datterens video var familien ikke klar over, at midlet er stærkt afhængighedsskabende.

Angiveligt prøvede Jordan B. Peterson denne sommer at kvitte sin brug af medicinen, så snart hans hustru var i bedring, men den »kolde tyrker« havde så kraftig en negativ effekt, at forfatteren nu har ladet sig indlægge.

Jordan B. Peterson har vundet stor popularitet for sine bøger og foredrag, der har millioner af podcast-lyttere. Hans modstand mod den såkaldte identitetspolitik har også skaffet ham fjender, således at han blandt andet har ytret sig imod en canadisk lovgivning, der i princippet gør det strafbart at sige »han« til en der vil tiltales »hun«.

En del af kritikerne finder nu anledning til at håne Jordan B. Peterson for ikke selv at kunne leve op til de leveregler, han opsætter i sine bøger.

»Her er grunden til, at man aldrig skal stole på nogen, der fortæller dig at de ved, hvordan man skal leve,« lyder et af mange tweets om Peterson.

Mange af kritikerne bruger anledningen til at gøre nar ad Jordan B. Petersons råd om at spise kød som genvej til et godt helbred.

Andre påpeger, at Jordan B. Peterson har beskrevet selvmordere som personer der nægter »at stræbe og leve«, og tilføjer »fuck ham«.

I sit canadiske hjemland, har Jordan B. Peterson særligt mange modstandere, og forleden blev det rappporteret at en ny dokumntarfilm om forfatteren, »The Rise of Jordan P. Peterson« måtte tages af plakaten i en biograf i Toronto, alene fordi nogle af biografens ansatte ikke brød sig om forfatterens synspunkter.

Jordan B. Peterson besøgte Danmark  i september sidste år, da han lancerede sin hidtil mest sælgende bog »12 regler for livet«.