Krimimesse lagt ned af coronavirus

Messer og festivaler bliver ikke afviklet, og priser bliver ikke delt ud på grund af frygten for coronasmitte.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Krimimessen i Horsens er aflyst på grund af risikoen for spredning af coronavirus. Det oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Arrangørerne af messen havde ellers arbejdet på at finde en alternativ løsning, så messen kunne blive gennemført i et andet format, men det har ikke været muligt.

»Vi beklager det besvær, som aflysningen giver både messens mellem 7.000 og 10.000 gæster og vore mange samarbejdspartnere og leverandører. Men vore gæsters og samarbejdspartneres sikkerhed hverken kan eller vil vi sætte på spil. Krimimessen er et internationalt event med deltagere fra flere end otte lande, hvilket selvfølgelig skærper bekymringen i relation til covid-19, da mange af de deltagende forfattere kommer fra lande, hvor man har haft en endnu større spredning af coronavirus,« skriver Claus Hagstrøm Hansen, der er biblioteksleder og leder af krimimessen, i en pressemeddelelse.

Holdet bag Krimimessen går nu i gang med at kontakte alle involverede samarbejdspartnere og oplyser desuden, at alle allerede købte billetter vil blive refunderet.

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX har aflyst sin åbningsgalla som følge af myndighedernes anbefaling om ikke at afholde arrangementer med flere end 1.000 deltagere.

»Selv om vi er kede af ikke at kunne byde jer velkommen til en aften med en afgørende vigtig og aktuel film, håber vi på forståelse for, at en aflysning er det eneste forsvarlige på nuværende tidspunkt,« skriver CPH DOX’ administrerende direktør, Tine Fischer, i en pressemeddelelse.

CPH:DOX er i løbende dialog med myndighederne og følger anvisninger og anbefalinger tæt, og selve festivalen gennemføres som planlagt, medmindre myndighederne kommer med nye retningslinjer for at undgå covid-19-smitte i befolkningen.

Festivalen afvikles 18.-29. marts i biografer, kulturhuse, kulturinstitutioner og på biblioteker landet over. Filmene vises i biografer og på spillesteder med en kapacitet mellem 150-600.

På Det Danske Filminstitut siger direktør Claus Ladegaard til Berlingske, at der internationalt allerede er aflyst flere filmfestivaler, heriblandt festivaler i Thessaloniki, i Genève og i Austin.

»Epidemien har allerede påvirket udbredelsen af dansk film, og vi følger opmærksomt udviklingen i, hvordan det her i værste fald kan få af konsekvenser for biograferne,« siger Claus Ladegaard.