Krænket Johnny Depp kræver 50 millioner dollars af eks-konen

Først anklagede Johnny Depps ekskone ham for vold. Nu svarer den verdenskendte skuespiller igen med krav om kæmpeerstatning for injurier.

Amber Heard og Johnny Depp til filmpremiere i London, 2015. Foto: Suzanne Plunkett/TPX IMAGES OF THE DAY Fold sammen
Læs mere
Foto: SUZANNE PLUNKETT

Den amerikanske skuespiller Johnny Depp har lagt sag an mod sin ekskone, skuespillerinden, Amber Heard, med krav om 50 millioner dollars i erstatning for injurier og bagvaskelse.

Det skriver bbc.com. og andre internationale medier.

Baggrunden for den verdenskendte skuespillers drastiske skridt er en artikel fra december i The Washington Post, hvor Amber Heard fortæller, hvor hårdt hun fik det, efter at hun offentligt havde udtalt sig om fænomenet voldelige ægteskaber - underforstået ikke mindst hendes eget ægteskab med Johnny Depp.

Hun oplevede, sagde hun, »vor kulturs vrede«, idet hun blandt andet gik glip af en filmrolle, fik aflyst en godt aftale med et kendt modefirma og så, hvordan »institutionerne beskytter mænd, der bliver beskyldt for overgreb«. Allerede tilbage i maj 2016, året efter at de var blevet gift, anklagede hun første gang sin daværende mand for overgreb.  I 2017 blev parret skilt, og i en periode herefter var Amber Heard kæreste med Tesla-entreprenøren m.m. Elon Musk.

Johnny Depp påpeger i forbindelse med den injuriesag, han har anlagt, at den centrale præmis i artiklen i The Washington Post var at fremstille Amber Heard som »et offer for vold i hjemmet«, og at fremstille Johnny Depp som den, der begik volden. Ifølge Johnny Depp betød beskyldningerne blandt andet, at han mistede muligheden for fortsat at spille den lukrative rolle som Jack Sparrow i den meget populære filmserie »The Pirates of the Caribbean«.

Amber Heards advokat, Eric George, siger ifølge bbc.com, at Johnny Depps seneste skridt er et forsøg på at lukke munden på hans ekskone, men at det ikke vil lykkes. Han siger også, at Johnny Depp med sagsanlægget viser, at han »ikke er i stand til at acceptere sandheden om sin egen, fortsatte, voldelige adfærd«, og at han - advokaten - ser frem til at imødegå det »meningsløse« sagsanlæg.

Johnny Depps adokat,  Adam Waldman, siger til magasinet Wired, at han og hans klient »ser frem til at fremvise et overvældende stort materiale i form af videoer, fotos og øjenvidneberetninger«, der beviser Johnny Depps uskyld.