Kongen af de danske hitlister skulle have modtaget en pris torsdag aften. I stedet læste hans producer et brev højt

Tobias Rahim, der nok er tidens mest succesrige danske kunstner, meldte torsdag aften pludselig afbud til P3 Guld, hvor han ellers skulle have modtaget en pris, fordi han fik et angstanfald.

»Maskuline tårer har vi lært at gemme væk lige siden skolegården, de kalder bare på endnu flere tæsk,« synger Tobias Rahim i »Når mænd græder«. Men han er nu åben om, hvorfor han meldte afbud til torsdagens P3 Guld. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg er træt af at være en rotte inde i hjulet. Jeg er træt af at løbe rundt for eliten. Jeg er træt af at være en rotte inde i hjulet for jer,« synger Tobias Rahim i sammen »Feberdrømmer Xx Dubai«.

Og et rotteræs har det seneste års tid nok været for Tobias Rahim. Hans sange har toppet singlehitlisten i sammenlagt 20 uger i træk, hvilket er en rekord, og sommeren igennem har han spillet på et hav af danske festivaler. Han har derudover også medvirket i det populære program »Stormester« på TV 2.

Men da han torsdag skulle have modtaget hovedprisen til P3 Guld 2022, var han ikke selv til stede for at tage imod prisen.

Efter prøverne til showet, hvor Tobias Rahim også skulle have optrådt, fik sangeren nemlig et angstanfald, skriver DR.

I stedet læste hans producer, Arto Louis Eriksen, et brev op fra Tobias Rahim. Ekstra Bladet har publiceret hele brevet.

»Jeg har kæmpet med verden. Og nok mest af alt mig selv. Der har været meget storm i det emotionelle hav på det sidste. Jeg har været søsyg og kastet sjæl op. Opkast der også er blevet til musik,« læste Arto Louis Eriksen op fra brevet, som fortsætter:

»Jeg havde glædet mig meget til at spille 'Når Mænd Græder' i aften. Jeg har også haft lidt angst i kroppen over det. Netop den sang, kommer fra et sted, der gør ondt. Nok mere end de fleste forstår.«

Brevet begyndte og sluttede med en tak for anerkendelsen og en tak for, at folk lytter til hans musik.

Nærmest samtidig med, at Rahim skulle have optrådt og modtaget en pris ved P3 Guld, udkom et afsnit af podcasten »Musikchefen« på P3. Det er et interview med Rahim, hvor han forklarer, hvordan har haft det det seneste år.

»Jeg føler, jeg har været på kokain i et år – uden at have været på kokain i et år,« siger Tobias Rahim blandt andet og fortæller, at hans hæsblæsende liv har gjort, at han ikke har haft tid til at falde til ro.

»Hvis man har haft en weekend eller en ferie, hvor der er sket rigtig mange ting på kort tid, og man ikke har fået sovet så meget, så er det svært at skelne dagene fra hinanden. Der går noget tid, før man kan,« siger han i »Musikchefen«.

»Feberdrømmer Xx Dubai« var en af de tre sange, som gjorde, at Tobias Rahim uafbrudt i 20 uger lå på førstepladsen på den danske singlechart. Det har ingen anden dansk kunstner nogensinde før gjort, skrev Ekstra Bladet forleden. De to andre sange var »Mucki Bar« og »Flyvende Faduma«. Hen over sommeren havde han også den historisk unikke ære, både at ligge nummer et, to og tre på singlelisten i 13 uger.