Københavns nye luksusspa

Tag ind forbi Kong Arthur i København og få dækket et af kroppens store behov i Avalon Spa, der tilbyder selvforkælelse fra top til tå i omgivelser, der i sig selv er et besøg værd.

Foto: Scanpix

Der er noget om snakken: Veludført massage i en god spa kommer op på niveau med to andre store kropsnydelser som mad og sex. Ingen af delene at forklejne, vel at mærke. Det er store oplevelser hver for sig, men en dag i en spa, bør vi altså OGSÅ begynde at unde vores krop og sjæl lidt oftere. Og det er danskerne omsider ved at få øjnene op for.

Spa-fænomenet har været stort i udlandet længe, hvor man har kunnet finde hele day-spas på blandt andet luksushoteller fra Dubai og Barbados til Monaco og Finland – mens vi herhjemme har halset efter med mindre wellness-steder i form af fine små skønhedsklinikker med et boblebad eller to og en udendørs jacuzzi samt et par få store hoteller i København, der tilbyder spa-faciliteter, som for eksempel Ni’mat Spa på hotel Hilton eller Kurbadet i DGI-byen. Men nu har Hotel Kong Arthur i København åbnet dørene for Avalon Spa i forlængelse af hotellet i Nørre Søgade i gennemførte nybyggede lokaler, der imponerer med sit veldesignede interiør samt mængden af ydelser. Og med det i bagtankerne kan du godt slette en halv til en hel arbejdsdag i kalenderen og tage forbi for at nyde wellness i hjertet af København.

Spa er latinsk og betyder salus per aqua – helse gennem vand. I en moderne spa – et fænomen der startede og blev stort i Californien – skal der indgå forskellige kropsbehandlinger – hvoriblandt muligheden for behandlinger via vand naturligvis er et must! – samt fysisk træning, mental afslapning og sund kost.

De fire elementer er tilgængelige på Avalon Spa, der er indrettet i jordfarver, fra de lyse muslingeskalle-nuancer til helt mørke toner, samt med elementer af turkis. Mosaikkerne er hentet i Italien og ligner bismarksklumper, andre er turkis, blandt andet et kæmpe mosaikkunstværk fra gulv til loft over to etager med rindende vand ned over et solsikke-motiv. Her er flot, og alt er gennemført.

I spaens hjerte ligger et overdådigt boblebad med plads til otte gæster, omkranset af fem meter høje søjler og små lysende lamper i toppen, der ligner et lille stykke stjernehimmel. Ved siden af er et hvileområde, hvor man kan slappe af før og efter behandlingerne.

Derudover har spaen en træningsafdeling med maskiner, yogarum, dampbad, sauna, juicebar og et behandlingsområde med i alt fem behandlingsrum, der alle indeholder et smukt italiensk stenbadekar, en briks og en bruser, hvilket betyder, at man ikke behøver at flytte kunderne fra et rum til et andet mellem behandlingerne.

Derudover har Avalon Spa et duo-rum med spa- og aromadampbad for to, som man kan booke sammen med en veninde, ven eller kæreste.

Spaen er ledet af Jonna Kadriev, der sammen med sin italienske mand driver restaurant La Rocca og Pintxos ved siden af Hotel Kong Arthur. Hun har haft ti skønhedsklinikker over de sidste mange år – senest Lady Lounge i Amaliegade, som hun nu lukker for at rykke sine kunder over i Avalon Spa, og som hun siger:

»Man kan bygge et palads af marmor, men det er behandlingen der afgør, om det er godt.« Derfor er Maren Malling blevet ansat til at uddanne Avalon Spas massageterapeuter, og vil lede de i alt 12 kosmetologer og massageterapeuter dagligt. Hun er selv uddannet i Californien som massageterapeut og har blandt andet arbejdet på spaer i Californien, Asien og på Hawaii – derfor vil man også kunne få Avalons signaturmassage, hvori den hawaiianske massageteknik »lomi lomi« indgår.

På Avalon Spa er det ikke nødvendigt at bestille specifikke behandlinger, inden man dukker op. I stedet bestiller man et tidsrum, og så vil man i fællesskab med stedets kosmetolog eller massageterapeut sammensætte et behandlingsforløb – alt efter hvad man har brug for eller lyst til på den pågældende dag:

»De fleste mennesker ved ikke, hvilken behandling de vil have, og hvad den går ud på, men de ved godt, hvordan de har det. Derfor taler vi med kunderne om, hvilken effekt de ønsker,« fortæller Maren Malling.

Alle behandlinger starter derfor i et fællesrum, hvor man får fødderne i et vandbad og taler sine ønsker igennem med behandleren. Det kan være massager, body scrubs, indpakninger, ansigtsbehandlinger eller diverse baderitualer – alt sammen med produkter af svenske Kerstin Florian, der er bosat i Florida og har udviklet sine produkter specifikt til spa med olier, alger og aktive planteekstrakter fra hele verden.

Til hver behandling serveres i øvrigt en juice eller smoothie, der er sammensat til at harmonere med den specifikke behandling – derfor kan du blandt andet blive udsat for en juice med alger i, der efter sigende skulle smage ganske fortrinligt.

Med Avalon Spa føjes endnu en spa til Københavns lille eksklusive udbud, som formentlig vil blive større inden for de næste par år, hvis man da skal stole på tendensen i udlandet.

»Der er efterhånden kommet en stor interesse herhjemme fra danskere, som har prøvet spa-oplevelser i udlandet, og som også ønsker det i deres egen hovedstad. Personligt har jeg hentet inspiration fra spaer i Monaco, som jeg har besøgt meget. Men nu har danskerne heldigvis også fået mere fokus på velvære og er godt klar over, at de er nødt til at skabe et nyt fokus i livet, hvor de ser på, hvordan de har det indvendigt,« siger Jonna.

Og er du grebet af spa-tanken og velværebølgen, kan du lige så godt skynde dig at booke en tid i Avalon Spa, som allerede før åbningen i onsdags havde adskillige aftaler i deres kalender.

Nogle havde bestilt enkelte behandlinger og andre weekend-ophold, hvor man overnatter på Kong Arthur – og så kan det jo ende med, at man får dækket flere af kroppens behov, for det inkluderer både senge, god vin og lækker mad …