Kim Kardashian vakte opsigt til Met Gala i verdens dyreste kjole

Se nogle af de flotteste outfits fra årets Met Gala her.

 
Se et udpluk af de vildeste kjoler fra årets Met Gala i denne video. Video: AP/Ritzau Scanpix Redigering: Alma Vrå Hjorth Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Normalt er interview og billeder fra den røde løber blot en optakt til det arrangement, som løberen leder hen til. Men i tilfældet The Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit, der som regel blot kaldes Met Gala, er den røde løber hele pointen.

Met Gala, som foregår i New York, er berømt for kendte mennesker i utrolige kjoler og i år er ingen undtagelse. Blandt andet har den kjole, som Marilyn Monroe havde på, da hun sang »Happy Birthday Mr. President« til John F. Kennedy, fået et comeback.

Årets tema var »Gilded Glamour«, altså forgyldt glamour, og det henviser til perioden 1870-1890, som i USA kaldes Guldalderen. Det var tiden, hvor New York »oplevede en hidtil uset rigdom, og hvor skyskrabere og formuer pludseligt opstod,« skriver Vogue som forklaring på temaet.

Det har ført til kritik af temaet, fordi det kan virke tonedøvt i en tid med faldende købekraft, skrev The Guardian.

Men, nu til de kjoler og outfit, som Twitter og de udenlandske medier er faldet i svime over i løbet af natten, dansk tid.

Cara Delevingne i Dior og guldmaling

Cara Delevingne, der er model, skuespiller og sanger, tog tilsyneladende navnet på temaet – forgyldt glamour – meget bogstaveligt. Hun dukkede op i et rødt sæt, der bringer mindelser om en sprechtallmeister i cirkus.

Sættet kom fra Dior Haute Couture. Men inden under var hun malet i guld, kunne man se, da hun smed jakken på den røde løber. Hun havde også guldringe på fingrene, gylden makeup og glitrende guldmaling.

Cara Delevingne, da hun endnu havde jakken på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Kelly/Reuters.

Cara Delevingne er britisk topmodel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Angela Weiss/AFP/Ritzau Scanpix.

Frihedsgudinden, der skiftede farve

Skuespilleren Blake Lively ankom i en kjole, som var en hyldest til New York og Frihedsgudinden. Da Blake Lively ankom, var kjolen kobberfarvet og lyserød, men siden gik hun op ad trappen og fik hjælp af tre herrer, som bandt en sløjfe op, der sad på Versace-kreationen, hun var iført. Siden skiftede den farve, og blev nærmere irgrøn, ligesom Frihedsgudindens, der med tiden er irret.

»Jeg er blevet patineret,« sagde Lively ifølge CNN. Se transformation i toppen af artiklen.

Kjolen var inspireret af Grand Central Station, Empire State Building, mens kronen skulle være ligesom Frihedsgudinden, skriver Daily Mail.

Skuespilleren Blake Lively med sin mand, Ryan Reynolds, der også er skuespiller. Den store sløjfe bag på kjolen blev siden bundet op og viste en kjole i en anden farve. Fold sammen
Læs mere
Foto: Justin Lane/EPA/Ritzau Scanpix.

Blake Lively efter patineringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix.

Borgmester siger nej til våben

I april sårede en gerningsmand mindst 23 mennesker ved et skyderi i subwayen, og måske derfor dukkede New Yorks borgmester, demokraten Eric Adams, op i et kjolesæt, der skulle demonstrere hans støtte til den offentlige transport i New York, ved hjælp af dekorative mønstre på underarmene. Bag på kjolesættet stod der »Stands vold med skydevåben«.

Eric Adams. Fold sammen
Læs mere
Foto: Justin Lane/EPA/Ritzau Scanpix.

Eric Adams. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Kelly/Reuters.

Kim Kardashian i Marilyn Monroes kjole

Kim Kardashian, som nok må være A-liste-kendissen over dem alle, er kendt for at overraske til Met Gala. Sidste år dukkede hun op klædt i sort fra top til tå – altså helt dækket, også ansigtet – og i år dukkede hun op i en kjole, som sidst blev båret i 1962 af Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe bar den i anledningen af den daværende præsident John F. Kennedys 45 års fødselsdagsfejring i Madison Square Garden foran 15.000 mennesker. Det var den, hun havde på, da hun med kælen stemme sang »Happy birthday Mr. President«. Dengang kunne man ifølge Vogue høre publikum gispe, da Marilyn Monroe smed sin hvide pelsfrakke, så man kunne se den glimtende, let gennemsigtige kjole med over 6.000 påsyede krystaller.

»Nu om dage går alle i gennemsigtige kjoler, men dengang var det ikke tilfældet. På en måde er det den oprindelige »nøgne« kjole. Det er derfor, det var så chokerende,« siger Kardashian til Vogue, som også kan fortælle, at Kim Kardashian i en af dagene op til Met Gala brugte 14 timer på at få sit hår farvet blond.

Kjolen bliver kaldt verdens dyreste, og senest, den blev solgt på auktion, kostede den over 35 millioner kroner. Derfor kunne den selvsagt ikke ændres eller rettes til, så Kim Kardashian måtte tabe sig syv kilo for at kunne passe kjolen, skriver flere medier.

Derudover måtte Kardashian skifte til en kopi af kjolen, efter hun gik op ad den røde løber, så kjolen ikke gik i stykker.

Kim Kardashian skippede til gengæld efterfesten for i stedet at spise pizza, efter sin ret heftige slankekur, skrev hun på Instagram.

Kim Kardashian. Fold sammen
Læs mere
Foto: Justin Lane/EPA/Ritzau Scanpix.

Kim Kardashian and Pete Davidson arrive at the In America: An Anthology of Fashion themed Met Gala at the Metropolitan Museum of Art in New York City, New York, U.S., May 2, 2022. REUTERS/Brendan Mcdermid Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID.

På dette billede fra 19. maj 1962 kan man se Marilyn Monroe i den kjole, som Kim Kardashian havde på til nattens Met Gala. Ved siden af Monroe står Steve Smith, der var John F. Kennedys svoger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Cecil Stoughton/White House Photographs, John F. Kennedy Presidential Library and Museum via AP.

Hvis man vil se flere billeder, har Vogue et helt bibliotek med alle deltagernes tøj her.