Kendisser sælger ud, og Nørrebro-aktivister har tabt sutten. Igen

Ugen på kanten: D-liste-kendisser sender fødsesdagshilsener, hvis du betaler for det, og til Nørrebro Prides åbningsfest var hvide og heteroseksuelle ikke velkomne, ligesom man under ingen omstændigheder måtte ringe til politiet. Aminata Amanda Corr dissekerer ugen, der gik.

På hjemmesiden Memmo kan du købe personlige hilsner fra danske og internationale kendte. En af dem, der sælger hilsener, er rapperen Jokeren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enden er nær, mine damer og herrer.

For 700 kroner kan du købe en personlig fødselsdagshilsen fra ingen ringere end Donna Martin fra »Beverly Hills 90210«. Eller det vil sige en hilsen fra skuespilleren bag. Selveste Tori Spelling.

Det er den lidt tragiske tjeneste Memmo, der står bag konceptet: Betal et beløb og få en personlig hilsen fra en D-liste-kendis.

Og nu tænker du måske »jamen er der også danske kendte, der prosituterer sig selv på den tarvelige, tarvelige facon?« og til det kan jeg afsløre, at ja, det er der.

For selvsamme beløb – altså 700 kroner – kan du også få en hilsen fra en mand, der præsenterer sig således i en video på sitet:

»Hej venner. Det er Jokeren her. Hvadhedderdetøøh, Velkommen. Til Memmo og øh herinde så kan I få en video. Med Joks. Onkel. Fra hans idylliske, landlige omgivelser her. Såøøhh. Kig ind.«

Jeg antager, at det er kendisserne selv, der sætter prisen for deres videohilsner, og vi kan dermed konkludere, at Tori Spelling og Jokeren har helt samme idé om, hvor meget de selv er værd.

I rent og skært publicservice-øjemed kan jeg i øvrigt fortælle, at du for 300 kroner kan få en hilsen fra Jesper Binzer, Lina Rafn eller Emmelie de Forest.

Det står sløjt til for de kreative her oven på corona, hva? Jeg synes godt, vi kan bebrejde Joy Mogensen. Vores kultuliv har lidt så massive knæk, at det er begyndt at sælge sig selv. Det er altså ikke værdigt.

Til gengæld kan man også købe fødselsdagshilsener til folk, man holder af eller sætter pris på fra blandt andre Dr. Alban, Flavor Flav og Montell Jordan.

Og så vil jeg i øvrigt oplyse, at min fødselsdag er 21. september, men det er jo en helt anden sag.

Hmm trives bedst med ikke-hvide mennesker

Enden er som sagt nær. Det er vist ingen hemmelighed, at deltagerne ved arrangementet Nørrebro Pride deles op efter hudfarve, og at hvide mennesker sendes ned bagest i optoget.

Tænk, hvor meget man som hvid person må hade sig selv, hvis man møder op til det arrangement? Det er altså lidt fascinerende. Men den kan vi tage en anden dag.

Det er ikke så få retningslinjer, arrangørerne bag Nørrebro Pride har udstukket i forbindelse med deres åbningsfest. Billedet er fra et tidligere pride-arrangement. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Lige nu vil jeg gerne rette fokus mod de retningslinjer, arrangørerne bag Nørrebro Pride har udstukket i forbindelse med deres åbningsfest. For det er ikke så lidt.

På Instagram kan man læse deres »guidelines«, og vi er ude i, at det er så tragisk, at det er decideret komisk. Der står blandt andet:

»Hvis du er hvid og/eller heteroseksuel vil du blive nægtet adgang« og »Ring IKKE til politiet. Kom i stedet til værterne, hvis du har et problem. Vi vil være synlige under festen og vil hjælpe.«.

Det med politiet tror jeg mest handler om, at aktivisterne leger, at vi er i USA, og at sorte mennesker på en eller anden måde skulle være i risiko for at blive skudt eller anholdt.

Men vigtigst af alt: Hvad i alverden er det, der foregår?

Det er ikke så få retningslinjer, arrangørerne bag Nørrebro Pride har udstukket i forbindelse med deres åbningsfest. Billedet er fra et tidligere pride-arrangement. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Forestil dig at møde op til den fest og være gået med på præmissen, at man ikke vil kontakte politiet, hvis der opstår en situation, hvor nogle gør noget ulovligt.

Tænk at træde ind på det dansegulv og få fyret en flakse lige i baghovedet af en eller anden bimlende, bamlende aktivist, der for alvor har tabt sutten, mens et barn bliver gruppevoldtaget i hjørnet, og et større bandeopgør udspiller sig med kugleregn og knivstikkeri på toiletterne. Og så skulle gå rundt efter en »synlig vært«, som angiveligt vil gøre et eller andet andet end at ringe til politiet. Jeg er meget ked af at sige det, men i nogle tilfælge er voksenskældud ikke tilstrækkeligt.

Så må man ringe til de voksne, og de voksne er politiet. Ikke en eller anden »synlig« aktivistvært. Må jeg være fri.

Man måtte i øvrigt heller ikke til festen tale til nogle, der ikke virkede enormt interesserede i at tale med én. Man skulle være åben for at modtage skælud og man ville blive bedt om at gå, hvis man sagde noget politisk ukorrekt.

Man måtte ikke iklæde sig en æstetik, der »stjæler« fra andre kulturer. Man måtte ikke tage billeder. Og som en sidste retningslinje forbeholdt arrangørerne sig retten til at afvise folk i døren, som de bare ikke havde lyst til skulle komme ind.

Selv hvis de opfyldte alle kriterier om ikke at være hvide, ikke at være heteroseksuelle, ikke at tage stoffer og ikke at have kulturelt forkert tøj på.

»Vær venlig at gå, hvis du bliver nægtet adgang«. Sikke en fest.