Kate er ingen Mary

Australierne kan stadig bedre lide den danske kronprinsesse end den britiske måske-prinsesse.

Kronprinsesse Mary (tv), og Kate Middleton ved en af de få officielle lejligheder til at fotografere hende, da hun ledsagede prins William til en militærparade. Fotos: Claus Fisker og AFP Fold sammen
Læs mere

Kate Middleton er måske/måske ikke meget tæt på en forlovelse med den britiske kronprins William. Men for australierne er der stadig kun én rigtig kronprinsesse, og det er Mary.

"Kate: Are we ecxited? Not yet", (Er vi spændte? Ikke endnu) skriver Sydney Morning Herald. Ifølge store borgerlige australske avis skal der mere end en måske-forlovelse til at støde Kronprinsesse Mary af tronen som australske dameblades ukronede dronning.

- Middleton er ingen Mary, siger Alana House, chefredaktør for "Woman's Day", der mener at den samme skyhed, der har gjort britiske medier så ekstremt interesserede i Kate Middleton, vil betyde, at hun i Australien vil blive ved med at stå i skyggen af "Our Mary".

- Vores læsere elsker prinsesser, men lige nu har vi ikke set hende [Kate Middleton] på den røde løber eller som glamourøs gæst ved at spektakulært bal, siger House.

Hvis forlovelsen bliver en kendsgerning, kan popularitets-barometeret dog hurtigt komme til at stå anderledes for "our Mary", som australierne kalder vores Mary.

En kommende britisk dronning vil trods alt skabe mere postyr end en australskfødt dansk dronning in spe.

- En forlovelse, som jeg tror er uafvendelig nu, vil rejse en begejstringsbølge i Australien for Kate Middleton, siger Robyn Foyster, der er redaktør af et andet stort australsk dameblad, "New Idea".