Jyllands-Posten og Politiken annoncerer fyringsrunder

Onsdag bliver der afholdt orienteringsmøder i JP/Politikens Hus om den økonomiske situation. Ifølge Media Watch skal der fyres medarbejdere på Politiken.

Politikens Hus på Rådhuspladsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiken vil fyre i alt ti medarbejdere fra redaktionen og fra kommerciel afdeling.

Det har ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen meddelt på et medarbejdermøde onsdag formiddag.

Det skriver Media Watch.

På Jyllands-Posten skal der fyres 15 ansatte, oplyser ansvarshavende chefredaktør Jacob Nybroe til Journalisten. Afskedigelserne sker som resultat af øgede omkostninger til papir og distribution.

På spørgsmålet om, hvorfor der kommer afskedigelser efter lang tids sund økonomi og et stort overskud i 2021 svarer Jacob Nybroe:

»For Jyllands-Postens vedkommende er det virkelig afgørende, at vi i os selv er en bæredygtig forretning, som fortsat kan udvikle sig. Det er omstændigheder, vi ikke er herrer over. Og der møgærgerligt, for vi er faktisk inde i en rigtig god udvikling på annonce- og abonnementssalg.«

Ifølge fagbladet Journalisten har Politikens medarbejdere besluttet af nedlægge arbejdet, foreløbig frem til torsdag formiddag.

I et nyligt interview til Media Watch udtalte Stig Ørskov, administrerende direktør i JP/Politikens Hus, at omkostningerne til papir og distribution af aviserne var steget så meget, at man nu måtte se på omkostningerne i mediekoncernen.

I august sendte 614 medarbejdere i JP/Politikens Hus et åbent brev til direktionen, fordi de var skuffede over ikke at kunne forhandle lønstigninger hjem trods koncernens overskud på 287 millioner kroner i 2021, skrev Journalisten.

»Når koncernen år efter år præsterer rekordoverskud, er det os fuldstændigt ubegribeligt, at ledelsen i en fondsejet virksomhed med det formål at drive publicistisk virksomhed ikke udviser format og honorerer medarbejderne, der hver dag trækker læsset for at nå netop det overskud.«

»Det er – og vi gentager os selv – en kolossal skuffelse,« stod der i brevet.

Baggrunden for afskedigelserne er faldende omsætning på især printabonnementer og stigende omkostninger, skriver Media Watch.

Onsdag har der været indkaldt til en række orienteringsmøder i JP/Politikens Hus.

De to første møder var på Jyllands-Posten og Politiken, mens det sidste på Ekstra Bladet ifølge Journalisten skal finde sted klokken 14.

Opdatering 13:15: Berlingske havde citeret Media Watch for, at der var indført ansættelsesstop. Det er ikke korrekt, oplyser Politiken til Berlingske.