Juleønske: Den lille Kemiker - de nye vindere er fundet

Ak ja, ak ja. Julen nærmer sig både for Elge og Nora, men også for de mange, der gætter med i citatkonkurrencen og for os, der skriver kalenderen.

Først proppede vi et citat for meget ind i et afsnit, så gemte vi et så godt, at det ikke blev gættet, og nu er vi på det skammeligste blevet irettesat af en vågen læser.

Mere om det senere.

Først citaterne:

10. december:
”Jeg kan lide svin. Hunde ser op til os. Katte ser ned på os. Svin behandler os som ligeværdige.”
Winston Churchill.

11. december:
”Sønneke, jeg har levet af at læse folks ansigter og vide, hvilke kort de har på hånden, blot ved at se på deres øjne. Hvis du ikke har noget imod, at jeg siger det, så kan jeg se, at du vist er løbet tør for esser. Giver du en slurk whisky, så giver jeg et råd.”
Første citat af mange hentet fra countryklassikeren ”The Gambler” sunget til tops af hitlisterne af Kenny Rogers.

12. december:
”Når kærlighed bryder sammen, slutter man sig til vragene, der forlader deres hjerte for nem sex.”
En ubærlig dårlig oversættelse af Paddy McAloons visdomsord i Prefab Sprout-sangen ”When Love Breaks Down”.

13. december: ”Farvel! Du mandige Kraft! Hvorfor stamper du så stærk i jorden? Det, du træder på, er en indbildning!”
En lille hyggespreder fra vores allesammens letvægter Søren Kierkegaard.

14. december:
”En stol er stadig en stol, selv når der ikke sidder nogen i den. Men en stol er ikke et hus, og et hus er ikke et hjem, når der ikke er nogen til at holde dig tæt, og ingen at kysse godnat.”
Denne passage og Noras øvrige dagbogsskriblerier er endnu en hjælpeløs oversættelse fra engelsk, nemlig Hal Davids tekst til Burt Bacharachs ”A House Is Not A Home”.

Sidstnævnte afsnit refereres der i øvrigt til David Lynchs film ”Blue Velvet”, hvor Dennis Hopper spiller den ubehagelige Frank Booth, der har det med at gnide på blå velour og trække vejret gennem en uhyggelig maske.

Han bliver imidlertid ikke høj af ilt, men af helium, påstår Søren Feodor Nielsen, Duevej 26, 2600 Glostrup - og selv om en efterfølgende research har vist, at lige præcis hvad Frank Booth inhalerer, er genstand for en stor diskussion på internettet, så bør det belønnes at give redaktionen en lille kemitime.

Derfor er den overskydende KenzoAmour fra sidste runde på vej til Glostrup – Søren, parfumen skal ikke inhaleres, men blot sprøjtes på en kvinde, du holder af.

Og her kommer så de øvrige vindere af den ny cd med Private (Universal Music) til en værdi af 149 kr. samt bogen ”Noget af en historie – Anker Jørgensen, Bodil Udsen og livet under bøgen” (Gyldendal) til en værdi af 199 kr.:

- Morten Pedersen, Frederiksborgvej 35 D, 4000 Roskilde.

- Heidi Frederiksen, Herluf Trollesgade 27,1., 8200 Århus N.

- Martin Hutchings, Kastelsvej 4, 1. Tv, 2100 København Ø.

- Anne Mette Gamst Jensen, Jættegården 55, 2. Th, 7500 Holstebro.

- Stig Westergård, Favøvej 18 B, Øland, 9460 Brovst.

Tillykke og held og lykke med de følgende fem afsnit, hvor et rigtigt gættet citat præmieres med en 20 års deluxe-udgave af U2’s ”The Joshua Tree” (Universal Music) – en remastered dobbelt-cd med b-sider og hidtil uudgivet materiale – til en værdi af 250 kr.

God elgejagt!