Julemand vil ikke være tyk

En helse-bevidst julemand fra Skotland vil ikke have en pude på maven, fordi han synes, det stiller overvægt i et positivt lys over for børn.

Sundhedsbølgen har fat i de skotske julemænd. Her træner de til det store skotske julemandsløb i Edinburgh. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Moir

Kampen mod den stigende overvægt i de vestlige samfund har fået endnu en frontkæmper: Julemanden.

En 80-årig skotsk julemand, Bill Winton, vil ikke længere bære en pude på maven under sit julemandskostume, fordi han synes, det sender et positivt signal til børn om overvægt.

Ifølge Winton har børn traditionelt set julemanden som en tyk rollemodel og er vokset op med en opfattelse af, at det er fint nok at være overvægtig.

Årsagen til, at han nu skrider til handling og smider puden, er, at han har kunnet konstatere, at børn, som sidder på hans knæ, er blevet tungere gennem årene.

»Det undrer mig, at forældre tillader deres børn at komme i den tilstand, og det gør mig lidt irriteret,« siger han til BBC.

»Forældrene og børnene har spurgt mig, hvorfor jeg er så tynd, og så siger jeg, »at julemanden har været på kur,« og alle er enige om, at det er en god idé. Jeg håber, at andre julemænd vil gøre det samme, så forældrene begynder at tage ansvar for deres børns spisevaner,« tilføjer han.

Alex Limond, som repræsenterer Bill Wintons arbejdsplads, Westside Plaza Shoppingcenter, bakker op om julemandens holdning:

»Vi bakker op om julemandens kampagne mod børns overvægt. Det er tid til forandring, og siden julemanden er en rollemodel for børn, så er hans kropsform det rigtige sted at begynde,« siger han.