Julemand fyret - sagde ho, ho, ho

Julemandens traditionelle latter kan virke stødende på kvinder, mener et australsk firma, der har fyret en julemand, der nægtede at sige ha, ha, ha i stedet for ho,ho,ho.

Foto: Modelfoto: AFP

Den politiske korrekthed er gået for langt. Det mener den 70-årige australier John Oakes, som har arbejdet som julemand i et stormagasin i tre år. Han er netop blevet fjernet fra sit job, efter at han insisterede på at sige ho, ho, ho, skriver The Cairns Post .

På dansk er det svært at få øje på problemet, men på engelsk kan ho også forstås som nedsættende slang om kvinder.

Hans arbejdsgiver, rekrutteringsbureauet Westaff, vakte for nylig opmærksomhed ved at beordre sine ansatte til ikke at sige ho, ho, ho i juletiden, netop af hensyn til det kvindelige publikum. I stedet skal julemændene holde sig til ha, ha, ha. Det fik øjeblikkeligt flere af firmaets julemænd til at trække sig.

»De er ude på at slå julestemningen ihjel. I mandags efter arbejde fik jeg en besked om, at jeg ikke længere kunne bruges. Jeg havde ikke gjort noget galt, så jeg spurgte hvorfor, og hun sagde, ”du sagde ho, ho, ho, og det er ikke passende”. Hun sagde også, at det ikke var meningen, jeg skulle synge, men alt, hvad jeg gjorde, var at synge Jingle Bells for at få børnene til at grine. De nye regler er latterlige«, siger John Oakes.

Hans arbejdsgivere nægter dog, at han blev fyret, fordi han sagde ho, ho, ho. Det var snarere hans attitude, der gjorde udslaget, siger en repræsentant for Westaff.