Journalist skriver biografi om Boris Johnson: Kendt for bøger om »mænd med noget at skjule«

Ny bog om Boris Johnson bliver skrevet af journalisten Tom Bower, der er kendt for sine kritiske biografier, der graver afsløringer frem om sine hovedpersoner.

En ny biografi om den britiske premierminister, Boris Johnson, er på vej. Bogen bliver skrevet af Tom Bower, der er kendt for sine afslørende biografier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Neil Hall /Reuters / Ritzau Scanpix

Den seneste tid har manges øjne hvilet på Boris Johnson. Den britiske premierminister suspenderede det britiske parlamentet i begyndelsen af september og tirsdag blev det så afgjort i højesteret, at denne handling var ulovlig.

Man må derfor formode, at premierministeren håber, at det stormvejr, han har befundet sig i, tager af i styrke. Uanset hvad, kan der være optræk til endnu et stormvejr for den 55-årige konservative politiker.

Det er der, fordi den undersøgende forfatter Tom Bower, der er kendt for kritiske og afslørende biografier, er i færd med a skrive en bog om Boris Johnson. Det oplyser The Guardian.

Tom Bower er ifølge The Guardian kendt for at specialisere sig i bøger om »mænd med noget at skjule«. Bower har gennem årene været ophavsmand til flere kritiske biografier om højtprofilerede personer og er kendt for at kunne grave skadelige afsløringer frem om sine hovedpersoner.

Journalisten og forfatteren Tom Bower er desuden gift med Veronica Wadly, der arbejdede som rådgiver for Boris Johnson, da denne var borgmester i London fra 2012 til 2016.

Ifølge The Guardian vil nyheden om biografien formentlig blive dårligt modtaget af den konservative politiker, der er kendt for et farverigt privatliv.

Forfatter og journalist Tom Bower vandt i 2003 William Hill Sports Book of the Year for sin bog »Broken Dreams: Vanity, Greed and the Souring of British Football«, hvori han undersøger korruption i engelsk fodbold. Her ses den 72-årige forfatter med sin biografi om prins Charles. Fold sammen
Læs mere
Foto: Will Russell/Ritzau Scanpix.

Det er ikke første gang, den undersøgende journalist kaster sig over en biografi om en engelsk politiker. Tom Bower har tidligere skrevet en række biografier om Labour-politikere som Jeremy Corbyn, Tony Blair og Gordon Brown. Det er imidlertid første gang, at han skal grave oplysninger frem om en konservativ leder.

Den prisbelønnede forfatter har desuden skrevet om prins Charles, milliardæren Richard Branson, TV-dommeren Simon Cowell, tidligere Formel1-chef Bernie Ecclestone samt erhvervsmanden Mohamed Al Fayed.

Udgives i 2020

Tom Bowers biografi om den britiske premierminister bliver publiceret af Ebury, som er en del af forlaget Penguin Books.

Forlæggeren, Drummond Moir fra Ebury, har i forbindelse med offentliggørelsen af bogen udtalt:

»Forlaget er stolt af at bekræfte, at det har underskrevet kontrakt med Storbritanniens førende undersøgende biografiforfatter om at skrive en ny biografi om Alexander Boris de Pfeffel Johnson. Denne vil blive skrevet med Bowers kendetegn, som er indsigt og åbenhed og blive udgivet i 2020.«

Bogen bliver den tredje store biografi om den britiske premierminister efter Sonia Purnells »Just Boris: A Tale of Blond Ambition« fra 2011 og Andrew Gimsons »Boris: The Rise of Boris Johnson« fra 2006.