Joe Exotic håbede på Brad Pitt: Nicolas Cage castet til »Tiger King«-rolle

Kampen om at spille Joe Exotic fra »Tiger King« har været hård, men i sidste ende løb veteranen Nicolas Cage af med sejren.

Skuespiller Nicolas Cage er castet til at spille den våben-glade zoo-ejer Joe Exotic. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tiziana Fabi/AP/Ritzau Scanpi
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man skal smede, mens jernet er varmt. Et ordsprog, Hollywood altid har været god til at følge.

Derfor kommer det hellere ikke som den store overraskelse, at en miniserie på otte episoder omhandlende zoo-ejeren Joe Exotic – med det borgerlige navn Joseph Allen Maldonado-Passage – fra Netflix-succesen »Tiger King: Murder, Mayhem og Madness«, er bekræftet.

Men den skuespiller, der skal spille Joe Exotic, er den egentlige overraskelse. Rollen som tigernes konge er nemlig gået til veteranen Nicolas Cage.

Den Oscar-vindende skuespiller har fået rollen foran en lang række kendte skuespillere, der havde lagt billet ind på rollen i en »åben casting« på Twitter.

Blandt andre kørte skuespilleren Rob Lowe sig i stilling til at spille Joe Exotic. Han lagde blandt andet et billede op af sig selv på Instagram, udklædt som Joe Exotic.

Rob Lowe har efterfølgende – måske i erkendelse af nederlaget til Nicolas Cage – opdateret, at han og instruktør Ryan Murphy arbejder på deres egen fortælling om Joe Exotic.

Skuespiller Dax Shepard drømte også om at blive castet til rollen:

Selv skuespilleren Orlando Bloom kendt fra »Ringenes Herre«-filmene rygtes nu, at være involveret i et Joe Exotic-filmprojekt.

Joe Exotic selv foreslog, at skuespilleren David Spade, kendt fra serien »Just shoot me!« skulle have hovedrollen, men bragte også Brad Pitt i spil som en mulighed.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvilke andre skuespillere der skal spille med i serien med Nicolas Cage. Hellere ikke hvilken kanal eller platform, den vil blive vist på.

Joe Exotics tur bag tremmer

Den ny miniserie baserer sig ikke (udelukkende) på Netflix-hittet, men på en artikel om zoo-ejeren bragt i Texas Monthly.

Netflix-dokumentaren blev med det samme et globalt fænomen og en stor succes, da den fik premiere i marts. Alene den første måned så flere end 64 millioner mennesker dokumentaren.

Joe Exotic sidder på nuværende tidspunkt i fængsel, hvor han afsoner 22 år for at have forsøgt at bestille et lejemord på sin ærkerival, dyrerettighedsforkæmperen Carole Baskin.

Carole Baskin spin-off

Serien med Nicolas Cage er dog ikke det eneste bekræftede »Tiger King«-spin-off.

Kate McKinnon skal spille Carole Baskin i en anden serie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Valerie Macon/AFP/Ritzau Scanpix.

Skuespilleren Kate Mckinnon, der slog igennem som komiker i »Saturday Night Live«, er castet til at spille Joe Exotics ærkerival, Carole Baskin i en anden miniserie.

Carole Baskin beskyldes i »Tiger King« for at have dræbt sin mand, hvilket hun på det kraftigeste afviser. Det forhindrer dog ikke, at hadet til dyrerettighedsforkæmperen er vokset enormt siden seriens premiere på Netflix. Hun har blandt andet modtaget en lang række dødstrusler og ønsker ikke længere at tale med medierne, da hun føler sig dårligt behandlet i serien.